Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
A.J.O.F.M. acorda un stimulent la incadrarea elevilor si studentilor pe perioada vacantei de vara.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud acorda angajatorilor din judetul Bistrita - Nasaud un stimulent financiar lunar in valoare de 250 de lei, pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantei de vara. Stimulentul financiar se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat un contract individual de munca, pe durata determinata si reprezinta, 50% din valoarea  indicatorului social de referinta in vigoare. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat va fi suportata de catre angajator.

Tinerii dobandesc capacitatea de munca la implinirea varstei de 16 ani. Pentru tinerii cu varsta pana la 18 ani se incheie contractul individual de munca cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana si este considerat incheiat cu norma intreaga.

Stimulentul financiar se acorda angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantei de vara de la data inceperii perioadei de vacanta, daca incadrarea s-a facut la acea data sau, dupa caz, de la data incadrarii in munca a elevilor / studentilor in situatia in care incadrarea in munca este ulterioara datei inceperii perioadei de vacanta stabilite potrivit legii si pana la data ultimei zile din perioada de vacanta, dar nu mai mult de 60 de zile lucratoare in anul calendaristic respectiv.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar mentionat, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor. In vederea incheierii conventiei angajatorii depun o cerere, insotita de urmatoarele documente:

- tabel nominal cuprinzand elevii si studentii incadrati in munca pe perioada vacantei ;

- adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statut de

elev sau student si urmeaza cursurile intr-o institutie de invatamant de stat sau particular, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta ;

- actul de identitate al elevului sau studentului, in copie ;

- contractul de munca, in copie ;

- declaratie pe proprie raspundere a angajatorului ;

Stimulentul financiar se acorda angajatorilor lunar, proportional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii si studentii in cauza pe perioada de vacanta din luna respectiva, fara a depasi numarul de ore corespunzatoare programului normal de lucru si nu se acorda pentru perioada concediului de odihna cuvenit. In perioada in care raporturile de munca ale elevilor si studentilor incadrati in munca sunt suspendate potrivit legii, stimulentul financiar lunar nu se acorda si aceasta perioada nu face parte din perioada maxima de acordare a stimulentului financiar lunar.

Pe aceasta cale, invitam angajatorii din judetul Bistrita - Nasaud care doresc sa incadreze in munca elevi si studenti pe perioada vacantei de vara, sa ne comunice ofertele de munca adresate acestor categorii de persoane la sediul institutiei din Bistrita, str. Garii, nr.2-4. Mai multe informatii privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor pot fi obtinute de la numarul de  telefon: 0263 - 236295, int.104, persoana de contact Simionca Georgeta, mobil: 0752-058459.

         

 

Otilia Rapan

Director Executiv.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan

0 comentarii2849 vizualizări19 iunie 2017




rss 2.0
rss 2.0