Adevarul umbla cu capul spart.          -          Cine cuteaza sa spuna adevarul poate lesne umbla batut, ca marul.          -          Adevarul invinge orice.          -          Copiii ?i nebunii spun adevĂrul.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Octombrie 2018 - 20744 vizitatori azi
Utilajele de deszapezire au intervenit pentru curatirea drumurilor nationale si judetene din BN.

In ultimele 24 de ore utilajele de deszapezire au intervenit pentru curatirea drumurilor nationale si judetene, astfel:

  • 5 utilaje de deszapezire au folosit aproximativ 57 tone material antiderapant pentru curatirea drumului national DN 17 in zona Piatra Fantanele;
  • 3 utilaje de deszapezire cu 18 tone de material a actionat pentru curatirea drumului DN 17 C - Dealul Stefanitei;
  • 2 utilaje cu 6 tone material antiderapant au intervenit pe DN 17 D - Rodna, pentru imbunatatirea conditiilor de trafic;
  • In localitatiile Nasaud si Salva 4 utilaje au utilizat 12 tone, respectiv 26 tone material antiderapant, iar in zona Tiha Bargaului s-au montat parazapezi;
  • Pe  raza Municipiului Bistrita  utilajele au actionat cu 37 tone material antiderapant, in Beclean 2 utilaje au utilizat 14 tone, pentru curatirea carosabilului, iar in Teaca 12 tone;
  • La nivelul drumurilor judetene au intervenit 19 utilaje cu 328 tone antiderapant.

      Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta face urmatoarele recomandari tuturor participantilor la trafic: 

- daca partea carosabila este umeda ori acoperita cu polei sau zapada, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare, in astfel de conditii, este mult mai mare.

- totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic i-ar putea rupe.

 - in situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii/lapovitei/ninsorii, folosirea luminilor de catre toti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. In aceste conditii se recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite si pe timpul zilei, permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

-  curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

- actionati din timp stergatoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, cand din sensul opus se apropie alte vehicule.

Totodata, va recomandam sa va informati cu privire la conditiile meteo din zonele in care urmeaza sa va deplasati si sa va echipati masina corespunzator. Nu plecati la drum fara anvelope de iarna!

Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in conditii de siguranta.

 

Persoana de contact:

purtator de cuvant - plt. maj. Gherghel Ionela 

 

0 comentarii973 vizualizări06 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0