Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 19 Noiembrie 2018 - 16172 vizitatori azi
Contracte in valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistica.

34 de spitale din tara si din Capitala vor fi dotate cu echipamente de imagistica de tip Computer Tomograf (14), Rezonanta Magnetica Nucleara (24) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte in valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achizitionarea echipamentelor medicale au fost semnate astazi, la Palatul Victoria, de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si furnizorii de echipamente, in prezenta premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, presedinti de Consilii Judetene si primari, precum si managerii spitalelor dotate cu echipamentele achizitionate.

"Sanatatea este o prioritate a Guvernului, alaturi de educatie si infrastructura. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important in asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de alta parte, este normal ca fiecare roman sa beneficieze de sprijin atunci cand are o problema de sanatate", a afirmat premierul Mihai Tudose. Seful Executivului i-a asigurat pe reprezentantii autoritatilor locale si pe managerii de spital prezenti la ceremonie ca au un partener in Guvern in responsabilitatea lor de a aduce imbunatatiri sistemului medical.

"Astazi indeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) si un RMN (Rezonanta Mangetica Nucleara) pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar sa bifam o masura, ci am inlocuit si echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima data in istoria sistemului public de sanatate, facem achizitii de aparatura imagistica medicala pentru a crea, la nivel national, o retea de imagistica medicala sustenabila si interconectata", a subliniat ministrul Sanatatii, Florian Bodog. Ministrul a adaugat ca este responsabilitatea autoritatilor locale si a managerilor de spital sa asigure spatiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistica, pe care urmeaza sa le primeasca.

Cele trei contracte de achizitie sunt finantate din Acordul de imprumut incheiat cu Banca Mondiala, in valoare totala de 250 de milioane euro, accesat in anul 2014, si deblocat in cursul anului 2017.  Pe langa achizitia de echipamente de imagistica, Acordul cu Banca Mondiala mai prevede si constructia de sectii noi ATI si UPU, Centre de mari arsi, blocuri operatorii si reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialitati, precum si achizitii de echipamente necesare in sectiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliatie, imagistica, radioterapie si screening afectiuni oncologice.

 

 Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

0 comentarii1267 vizualizări10 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0