Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Mantuirea de mantuiala. Singura solutie!

Se poate observa cu usurinta ca viceprimarul Cristian Niculae a furat startul campaniei electorale din 2020 si da din coate, cat il tin vorbele, sa iasa in fata cu orice pret si chiar sa-i ia fata propriului sau sef din primarie, primarul Cretu, ori de cate ori are ocazia. A facut-o si vineri, in calitate de presedinte al unei asa zise Comisii de monitorizare a lucrarilor executate pe axele turistice, referindu-se la reparatiile care se fac in zonele deteriorate.

Doar ca toate aceste scremeri nu fac altceva decat sa scoata la iveala, daca mai era cazul, toate deficientele administratiei conduse de colegul de partid al domnului Niculae, primarul Cretu, care este seful administratiei iar sub obladuirea lui sau facut toate aceste lucrari de mantuiala.

Cum poti sa vi acum ca un fat frumos calare pe un cal alb, cu tot felul de explicatii puerile ca sa salvezi o stare de fapt care persista de zece ani sub conducerea actualului primar. Doar daca esti tupeist.

Pana acum unde ati fost domnule Niculae? Nu ati fost in acelasi partid care guverneaza Bistrita de zece ani? Nu ati vazut ca strazile sunt pline de gropi? Nu ati vazut ca sunt foarte multe strazi de pamant? Nu ati vazut ca nu este iluminat public pe foarte multe dintre strazi? Nu ati vazut ca se baga bani cu nemiluita intr-un deal, in partii si scaldatori? Nu ati vazut ca se pun pietre pe trotuare, pe care iti rupi picioarele? Nu ati vazut ca trotuarul din parc este mai jos decat pista de biciclete? Nu ati vazut ca nu s-a modernizat nici o piata in acest oras? Nu ati vazut ca nu s-a construit nicio cresa sau o gradinita in zece ani? Nu ati vazut ca sunteti slugile unui vataf care va face semn cand sa ridicati mana?

Va spun eu cum sta treaba. Nu ati vazut nimic pentru ca nu ati vrut sa vedeti, pentru ca nu v-a interesat nici pe dumneavoastra si nici pe ceilalti membrii ai partidului din care faceti parte. Exact cum nici de doi ani incoace nu vedeti ca votati proiecte de hotarare aiurea, dupa indicatiile sefului. De fapt, nici acum nu va intereseaza orasul ci doar functia.

Nu v-am vazut in aproape doi ani de zile de cand sunteti in Consiliul Local sa veniti cu vreun proiect de hotarare, sa faceti vreo propunere pertinenta sau sa va abtineti cel putin la a va da votul pentru tot felul de idei crete. Asta inseamna ca sunteti intru totul de acord cu modul de lucru, ideile si proiectele primarului.

In ceea ce priveste ingineria, va dau un sfat. Nu va bagati! E destul inginerul sef din fruntea administratiei, care se pricepe la toate. Nu mai repetati si dumneavoastra ineptiile debitate de acesta. Ajunge un "filozof" care sa spuna ca pietrele mari nu sunt ca si pietrele mici, ca ele nu stau locului din cauza parghiei prea mari sau din cauza ca sunt dreptunghiulare si nu patrate, ca problema e de proiectare si nu de executie etc.

Daca tot ati adus subiectul in discutie, va spun eu de ce nu stau pietrele. Pentru ca au fost puse de niste subcontractanti, firme de casa, care nu au mai pus mana pe piatra pana la proiectul in cauza care a blocat orasul mai bine de doi ani si continua sa-l blocheze prin tot felul de carpeli.

In ceea ce priveste legea achizitiilor publice, mai aveti de studiat si nu va luati dupa ce va spune seful, chiar daca pare ca stie tot. Nici legea si nici finantatorul nu au impus ca si criteriu de atribuire "pretul cel mai scazut". Se putea alege criteriul "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic" iar atunci lucrurile ar fi stat altfel. In acest caz, intrebati-l public pe seful dumneavoastra, cine a stabilit criteriul de atribuire?

Din punctul meu de vedere si ca sa va parafrazez, exista sentimentul ca sunteti un mare populist si ipocrit domnule viceprimar Niculae. Eu sunt primul care il am. Iar faptul ca lucrurile in epoca Cretu s-au facut si se fac de mantuiala, este demult o certitudine, nu doar un sentiment.

Noi ca bistriteni avem o singura solutie ca sa scapam de lucrurile de mantuiala. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne mantuiasca de asa oameni care conduc o asa administratie incompetenta si indiferenta fata de modul in care se cheltuieste bugetul orasului.

 

Ioan Peteleu. 

0 comentarii2716 vizualizări23 aprilie 2018




rss 2.0
rss 2.0