Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 31 Mai 2020 - 10770 vizitatori azi
O noua dezbatere cu reprezentanti ai mediului de afaceri.

Stelian Dolha, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, a participat in 22 mai a.c., la o noua dezbatere cu reprezentanti ai mediului de afaceri, reuniune organizata la sediul Institutiei Prefectului in colaborare cu presedintele Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Vasile Bar.

La a doua reuniune au fost prezenti: Adrian Ghingheli - director general IPROEB SA, Mircea David - director tehnic RAAL SA, Caius Bulea - director general BETAK SA, Florin Urite - director comercial RCB ELECTRO SRL, Gabriel Cozma - administrator ROMPOLIPROCES SRL si Melente Horoba - administrator TRANSMIXT SA.

Principalele subiecte abordate de reprezentantii companiilor au vizat: protejarea produselor autohtone, necesitatea mai multor programe de sprijin pentru firmele mari, nu doar pentru cele mici si mijlocii, incurajarea firmelor traditionale care vor sa se retehnologizeze, modificari legislative pentru pastrarea angajatilor specializati de catre angajatori pentru a ramane in firmele respective un anumit numar de ani.

Reprezentantii mediului de afaceri au ridicat problema sistemul greoi de accesare a fondurilor europene, au vorbit despre nevoia revizuirii criteriilor de participare la licitatii, dar si despre nevoia prelungirii masurii somajului tehnic pentru inca o perioada. Managerii prezenti au vorbit despre nevoia utilizarii resurselor locale, reanalizarea unui proiect de regionalizare, reformularea Codului muncii sau despre criza soferilor profesionisti din cauza limitei de varsta.Prefectul Stelian Dolha a precizat ca evaluarea impactului economic al pandemiei si schitele de relansare economica nu pot fi realizate fara a se tine cont de opiniile celor cu experienta, implicati in mod direct in activitatea economica.

Problemele intampinate si propunerile expuse vor fi sistematizate si comunicate in scurt timp Guvernului, respectiv Ministerului Economiei, in vederea completarii strategiei economice post pandemie.

0 comentarii518 vizualizări23 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0