Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
ACTIUNI DE PROTEST in toata tara.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" organizeaza in perioada 2-4 octombrie, in intervalul orar 15.00 - 18.00, actiuni de protest in judetele din tara.  Principala revendicare se refera la modificarea de urgenta a Legii dialogului social. Legislatia din domeniul muncii reprezinta o prioritate pentru toti lucratorii, indiferent daca sunt sau nu membri de sindicat si asta pentru ca pachetul de legi din domeniul muncii (modificata de PDL, la cererea Fondului Monetar International, prin asumarea raspunderi guvernamentale, pe care USL, aflat in opozitie la momentul respectiv a sanctionat-o prin motiune de cenzura), este primul pas care ofera lucratorilor garantia unei reale protectii a locului de munca, a drepturilor fundamentale ale angajatului si o relatie echilibrata intre angajat si angajator.

 Actiunile de protest ale Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" reprezinta un avertisment si un indemn prin care lucratorii cer guvernantilor sa fie preocupati si de rezolvarea problemelor reale ale oamenilor, nu doar de batalia politica din aceasta perioada pre-electorala.

 Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" cere Guvernului sa acorde o maxima atentie modului in care se vor face de acum inainte marile privatizari, primele din conditiile esentiale fiind acelea ca locurile de munca si activitatea intreprinderilor sa fie pastrate.

 Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" cere deblocarea posturilor din sectorul bugetar; crearea si stimularea creerii de noi locuri de munca.

 CNS "Cartel ALFA" cere cresterea valorii salariului minim garantat in plata de la 1 ianuarie 2013 la cel putin 850 lei.

 In ceea ce priveste activitatea din mediul bugetar, extrem de afectata de masurile draconice ale guvernelor Boc, dar lipsite de orice efecte benefice pentru economia nationala, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" cere Guvernului Ponta sa nu fie preocupat doar de reintregirea salariilor, ci si de deblocarea posturilor din acest domeniu de realizarea unui dialog structurat pentru modificarea legii salarizarii unitare in domeniul bugetar, cat si de abrogarea imediata a actelor normative care esaloneaza pana in 2016 plata drepturilor salariale castigate in instanta.

 Acest semnal de alarma speram sa sensibilizeze executivul sa treaca la fapte prin promovarea OUG pentru modificarea legii dialogului social, a unei hotarari de guvern pentru promulgarea dupa consultari cu partenerii sociali a salariului minim garantat in plata pentru 2013 si inceperea dialogului social in rezolvarea restului problematicilor mentionate.

 

 

Bogdan Iuliu Hossu

Presedinte CNS "Cartel ALFA"

1 comentariu2947 vizualizări03 octombrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0