Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
SARBATORIREA ZILEI FORTELOR TERESTRE LA BRIGADA 81 MECANIZATA "General GRIGORE BALAN".

Astazi 23 aprilie, militarii din garnizoana Bistrita au sarbatorit Ziua Fortelor Terestre, al caror patron spiritual este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Purtatorul de Biruinta. In cadrul manifestarilor desfasurate cu ocazia Zilei Fortelor Terestre, Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" a organizat intre orele 11.00 - 12.00, ceremonialul militar- religios cu prilejul acestei aniversari la sediul unitatii militare 02110 din garnizoana Bistrita.

            S-a dat citire mesajelor ministrului apararii nationale, a sefului Statului Major General, a Statului Major al Fortelor Terestre si a comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

            In cadrul ceremonialului a fost decorat Drapelul de Lupta al Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", de catre comandantul brigazii, cu  Emblema de Onoare a Statului Major General, cat si Drapelul de Lupta al Batalionului 811 Infanterie "Dej" cu aceeasi decoratie, de catre loctiitorul comandantului brigazii, colonel Dorin BLAIU,  in garnizoana Dej.

            Anterior acestui eveniment, la nivelul garnizoanei Bistrita au avut loc competitiile aplicativ - militare si sportive la volei, sah, tenis de masa si minifotbal, iar cei care au urcat pe podium, au fost premiati cu diplome si cupe.

De asemenea, a fost depusa o coroana de flori la monumentul generalului erou  Grigore BALAN , monument care se afla in incinta U.M. 01331 Bistrita.

            Activitatea a fost condusa de catre  comandantul "Brigazii 81 Mecanizata GENERAL GRIGORE BALAN" colonel Ovidiu - Liviu UIFALEANU,  fiind prezenti reprezentanti ai autoritatilor publice locale, conducatori ai sistemului national de aparare, siguranta si ordine publica, cadre militare in rezerva si retragere, invitati.

             Intre  orele 12.00. - 14.30, pe platoul U.M. 02110 Bistrita a avut loc Ziua Portilor Deschise, prilej cu care toti locuitorii municipiului Bistrita, au avut posibilitatea de a cunoaste armamentul, tehnica din dotare si echipamentele de care dispune marea unitate.

Ziua Fortelor Terestre a fost sarbatorita si la unitatile subordonate brigazii din garnizoanele Prundu-Bargaului, Dej si Turda.

Nu in ultimul rand, in ciclul acestor manifestari dedicate Zilei Fortelor Terestre, Formatiunea Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita, a sustinut un concert de fanfara dedicat acestui eveniment in Parcul Municipal Central (La Filigorie), in aceeasi data, incepand cu orele 17.00.

Ofiter cu informarea si relatiile publice la U.M. 01331 Bistrita

Lt.col.

          Florin APAFAIAN.

 

0 comentarii3031 vizualizări23 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0