Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 09 August 2020 - 3918 vizitatori azi
In perioada 26 - 27 septembrie in judetul Bistrita - Nasaud a fost prezenta "Stafeta Veteranilor".

Proiectul "Stafeta Veteranilor" constituie o punte intre veteranii de ieri si de astazi si vizeaza educatia si spiritul civic, dar si acumularea de fonduri, necesare trimiterii a cel putin unui luptator ranit in Afganistan sau Irak la editia viitoare a jocurilor paralimpice INVICTUS.

Acest proiect are ca parteneri Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere "Alexandru Ioan Cuza", Asociatia Nationala Cultul Eroilor "Regina Maria", in colaborare cu Comunitatea oamenilor de bine "Galantom" si "Metopia Mobil Pay".

Alergarea se executa pe patru trasee din tara care trec prin localitatile eliberate de ostasii Armatei Romane dupa 23 August 1944, activitatea fiind dedicata sarbatoririi Zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Romaniei.

 Activitatile au debutat in data de 26 septembrie, cu intampinarea la limita de judet a "Stafetei Veteranilor" formata din militari ai Batalionului 17 Vanatori de Munte din Vatra-Dornei, care au continuat alergarea pana in municipiul Bistrita.

In data de 27. 09. orele 10.00 - 10.30.,s-a desfasurat ceremonialul militar prilejuit de sosirea "Stafetei Veteranilor", in Piata Centrala din municipiul Bistrita la statuia poetului Andrei Muresanu,.

Ceremonialul a cuprins primirea onorului de catre persoanele oficiale, inmanarea "Drapelului Veteranilor" de catre militarul  INVICTUS  generalului de brigada (retr.) Ioan Birisiu, care la randul sau l-a inmanat primarului municipiului Bistrita, domnul Ovidiu - Teodor CRETU.

           In continuare, a avut loc arborarea drapelului, concomitent cu intonarea Imnului National, cuvantul reprezentantului INVICTUS, a generalului de brigada (retr.) Ioan BIRISIU, a plutonierului major Vasile ZBANCA, ranit in Teatrul de Operatii din Afganistan si a fost pastrat un moment de reculegere in memoria eroilor cazuti la datorie pe campurile de lupta pentru independenta si suveranitatea patriei;

           Au fost rostite alocutiuni de catre primarul municipiului Bistrita si seful de stat major al Brigazii 81 Mecanizate "General GRIGORE BALAN ", colonel Ioan VASIES;

           In data de 27.09. a avut loc plecarea din municipiul Bistrita a "Stafetei Veteranilor" formata din militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" ,care au predat-o mai departe militarilor din garnizoana Targu-Mures.

 Stafeta va continua pe itinerariul Targu-Mures - Oarba de Mures - Cluj-Napoca, avand punct final municipiul Carei, unde va sosi pe data de 25.10.2015.

 

 

  OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA

  Locotenent-colonel 

             Florin APAFAIAN

0 comentarii3136 vizualizări28 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0