Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteo periculoase.

Judetul Bistrita Nasaud s-a aflat in data de 29.06.2016, intre orele 15.15 - 17.30, sub incidenta unor avertizari cod portocaliu de ploi si grindina, iar pentru intervalul 17.00 - 00.00, a fost emisa o avertizare cod galben de inundatii. In urma manifestarii fenomenelor meteo periculoase, in zona de competenta a I.S.U. "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, s-au produs o serie de evenimente care prin amploare si intensitate au amenintat viata si sanatatea populatiei, mediul inconjurator, iar pentru restabilirea starii de normalitate au fost necesare adoptarea de masuri si actiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare si managementul unitar al fortelor si mijloacelor implicate.

In urma manifestarii fenomenelor meteo periculoase, s-au inregistrat urmatoarele situatii de urgenta:

Detasamentul de Pompieri Bistrita:

  • 8 interventii pentru indepartarea copacilor cazuti pe caile de transport rutier;
  • 4 interventii pentru indepartarea elementelor de acoperis desprinse;

Sectia de Pompieri Nasaud:

  • 8 interventii pentru indepartarea copacilor cazuti pe caile de transport rutier;

Garda de Interventie Prundu Birgaului:

  • 4 interventii pentru indepartarea copacilor cazuti pe caile de transport rutier;

Garda de Interventie Beclean:

  • O interventie la un accident rutier, fara victime incarcerate.

Punctul de lucru Lechinta:

  • O interventie pentru inlaturarea unui copac cazut pe anexe gospodaresti.

In urma interventiei echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, dar si a comitetelor locale pentru situatii de urgenta din comunitatile afectate, toate caile de transport rutier si/sau feroviar au fost eliberate, iar traficul se desfasoara in conditii normale.

Mai multe localitati (Valea Vinului, Monor, Gledin, Rodna, Nimigea, Nasaud, Chiuza, Zagra, Saratel, Slatinita, Mocod, Bistrita Birgaului, Lechinta, Beclean) au ramas fara alimentare cu energie electrica, totala sau partiala. In momentul de fata echipe specializate din cadrul societatii de distributie a energiei electrice actioneaza pentru remedierea problemelor aparute. Pentru gestionarea situatiilor de urgenta, au fost angrenate si echipe din cadrul C.L.S.U..

Dintre cele mai importante interventii gestionate de forte si mijloace din cadrul structurilor operative ale I.S.U. "Bistrita", mentionam:

Interventia pentru inlaturarea copacilor cazuti pe un drum forestier din localitatea Parva si eliberarea cailor de acces. In urma manifestarii fenomenelor meteo periculoase, au fost blocate aproximativ 20 de autoturisme in care se aflau 40 de adulti si aproximativ 20 de minori. Nu au fost inregistrate victime si nici pagube materiale insemnate.

In localitatea Rodna au fost inundate patru gospodarii cetatenesti, fara a se inregistra pagube importante.

 * Nota: datele sunt in curs de actualizare.

 

Isu BN 

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.      

 

0 comentarii2779 vizualizări30 iunie 2017




rss 2.0
rss 2.0