Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Iubitorii de natura vor putea admira covorul alb de flori din Poiana cu Narcise.

Si in acest  an, la sfarsitul lunii mai, iubitorii de natura vor putea admira covorul alb de flori din Poiana cu Narcise de pe Varful Saca din Muntii Rodnei! Jandarmii montani Rodna au parcurs la acest sfarsit de saptamana traseele turistice care duc inspre vestita poiana cu narcise de pe Varful Saca. Acest lucru a fost necesar pentru a verifica stadiul in care se afla traseele privind accesul in siguranta al turistilor care in aproximativ 2 saptamani vor vizita zona.

Acestea sunt: traseul Valea Vinului-Izvorul Rosu-Dealul Popii-Masivul Saca si

Valea Vinului -Valea Secii-Poiana Narciselor.

Traseele sunt deschise si nu au fost depistate probleme.

In ceea ce priveste stadiul de inflorire al narciselor, estimam inflorirea peste aproximativ 10-14 zile. Deocamdata mai sunt cateva petice de zapada care inca nu s-au topit.

In perioada in care poiana se umple de parfumul narciselor inflorite, turistii care iubesc natura iau la pas cararile catre Varful Saca, situat la 1600 m altitudine, doar pentru a admira frumoasele flori.

Jandarmii montani Rodna reamintesc faptul ca  Poiana cu narcise este situata intr-o arie protejata de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din radacina.

0 comentarii2058 vizualizări15 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0