Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
"Credinta si comemorare" la Bistrita.

In cadrul proiectului comun "Credinta si comemorare.Biserica pe drum - 70 de ani de la evacuare si deportare " Biserica Evanghelica C.A. din Romani a (www.evang.ro) a lansat o invitatie la festivitatea comemorativa, care va avea loc de vineri pana duminica, din 12 pana in 14 septembrie 2014 la Bistrita.

Festivitatea incepe cu o conferinta de presa la Primaria Bistrita, la care participa pe langa Primarul Ovidiu Cretu, E.S. Episcopul Reinhart Guib si Dr. Hans Georg Franchy, presedintele Comunitatii sasilor bistriteni din Germania.

Expozitia itineranta si slujba divina Punctul spiritual culminant al festivitatii il constituie slujba divina de duminica, ora 10:00, la Biserica evanghelica orasaneasca Bistrita cu prim preotul Hans Dieter Krauss. Predica o va tine , E.S. Episcopul Reinhart Guib.

Pe langa expozitia pregatita de Biserica Evanghelic a C.A. din Romania "Credinta si comemorarea"  poate fi vizitata si expozitia documentara a Asociatiei sasilor transilvaneni "Pornirea spre necunoscut. Evacuarea sasilor din Transilvania de Nord 1944".

"Dupa evacuare a urmat deportarea" . Prin actiunea "Credinta si comemorare" Biserica Evanghelica C.A. din Romania doreste sa invite comunitatea sasilor transilvaneni si pe partenerii sai din Ungaria, Austria, Bavaria, Baden-Württemberg si Renania-Palatinat pentru a comemora cei 70 de ani de la exodul sasilor evanghelici din Ardealul de Nord. E.S. Episcopul Reinhart Guib:"Dupa evenimentele din septembrie 1944 a urmat in ianuarie 1945 pentru credinciosii evanghelici din Romania deportarea enoriasilor tineri, in plina floare a varstei, in Uniunea Sovietica. Prin aceasta masura restrictiva comunitatea omogena a sasilor ardeleni a fost zdrobita, astfel incat aceasta comunitate traieste si astazi despartita, in Romania, Austria si Germania".

Anul acesta, in cele opt statii - din Transilvania prin Ungaria spre Austria si Germania - pe acest drum reconstituit al convoiului din 1944 vor avea loc slujbe divine si va fi prezentata expozitia itineranta. Urmatoarea statie este la Budapesta.

 

Biserica Evanghelica C.A. din Romania, Consistoriul Superior - Relatii publice, Str. Gen. Magheru 4, RO-550185 Sibiu, Tel.: +40 269 230202 Fax: +40 269 206864 kirchliche  , blaetter@evang.ro   www.evang.ro

 

.

Foto - Marius Chiuzan.

.

0 comentarii3283 vizualizări13 septembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0