Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
MEDITATII CRESTINE - un dar al preotului Vasile Rus pentru sanatatea sufleteasca si trupeasca.

In timpul celor aproape douazeci de ani in care bunul Dumnezeu mi-a  daruit harul sfant al preotiei am legat de sufletele oamenilor cuvantul lui Dumnezeu  care rodeste frumoasele flori ale virtutilor si ale faptelor bune care ne urca in imparatia lui Dumnezeu. Atat in prima mea parohie, Alunisul din comuna Zagra, dar mai ales in parohia Nepos in care imi desfasor misiunea preoteasca in prezent, in fiecare duminica si sarbatoare am vorbit din amvonul bisericii Vararii despre teme crestine ca suferinta, rugaciunea, recunostinta sau credinta, virtuti si fapte bune care innobileaza sufletul omului si aduc in viata noastra harul lui Dumnezeu care ne aduce bucuria unei vieti sfinte in comuniune cu Dumnezeu si cu semenii nostri, bucurie care ne fereste de pacat, de boala si de moarte sufleteasca si trupeasca.

            La aceasta se adauga parteneriatul pe teme de mediu pe care parohia mea l-a dezvoltat cu Cristian Tetcu, presedintele Asociatiei Gal Ruralis din Bistrita, un om care ne-a deschis ochii sufletului pentru a intelege importanta relatiei dintre Dumnezeu, om si natura, tema care sta la temelia sanatatii noastre trupesti si sufletesti si a unei dezvoltari durabile in comunitatile noastre. Un alt parteneriat a fost cel pe teme sportive cu Horatiu Pasca, antrenorul echipei de handbal feminin C.S.M Bistrita care a adus bucuria sportului in Bistrita si in judetul nostru. Asta pentru ca si sportul aduce o viata sanatoasa din care pacatul nu face parte.

Un om care a scris istorie la Nepos in anul 2009 in Dealul Crucii cand i-a adus din moarte la viata pe martirii din Dealul Crucii, istoricul Gheorghe Petrov din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului  ne-a inspirat  spiritul dreptatii dupa cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos: ’’Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor’’ (Matei 5,10).

In urma acestor parteneriate cu acesti oameni dragi am cultivat  relatia dintre Dumnezeu, om, natura, sport si spiritul dreptatii in diferite articole publicate in presa care acum sunt adunate in acest volum din care nu lipsesc si teme crestine care au fost elaborate in amvonul bisericii Buna Vestire din Nepos in anii slujirii mele preotesti.

Multumesc domnului Ioan Scurtu si firmei sale Dymex 2000 Company pentru spirijinul financiar primit pentru tiparirea acestei carti. Rog pe bunul Dumnezeu sa ii rasplateasca ajutorul si sa ii daruiasca sanatate si bucurii sfinte!

Rog pe bunul Dumnezeu sa primeasca acest cuvant al meu si sa il aseze in inimile cititorilor care vor fi daruiti cu aceasta carte ! Fericiti sunt cei care asculta cuvantul lui Dumnezeu si il implinesc !

 

 

Cuvantul e o candela aprinsa

Care niciodata nu e stinsa

Cuvantul e indreptarul sanatos 

Viata sfanta in Hristos.

  

 

Preot Rus Vasile

Parohia Ortodoxa Nepos

0 comentarii2849 vizualizări18 iulie 2017




rss 2.0
rss 2.0