Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
PELERINAJ in SERBIA - MUNTENEGRU - BOSNIA HERTEGOVINA 21 - 30 septembrie 2017.

O calatorie de suflet pe teritoriul mult incercatei Biserici Ortodoxe Sarbe"Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos e mai mare decatiubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.’’ Pr. Arsenie Boca.

Ziua I, 21 septembrie ( (J J) )Aprox. 18.00 - Plecare din Bacau. Traseu Bacau, Roman, Gura Humorului,Campulung(puteti urca oriunde pe traseu spre Hateg). Se calatoreste noaptea.

Ziua II, 22 Septembrie ( (V V) )Manastirea PRISLOP - situata la poalele Muntilor Retezat, este ctitoria Sf. Nicodim de laTismana, din sec XIV. Avutul cel mai de pret al manastirii este icoana Maicii Domnuluifacatoare de minuni (sec. XVI). Sfantul Ioan de la Prislop devine pe la jumatateasecolului al XVI-lea staret al acestei manastiri, iar pestera in care a vietuit se afla inapropierea manastirii. Parintele Arsenie Boca, a fost staret timp de 41 de ani, apoi,duhovnic al manastirii. Aici se afla mormantul Pr. Arsenie Boca.*La Prislop ajungem dimineata pe la 07.00, va fi timp pentru inchinare si Sf. Liturghie (vomramane pana in jurul orei 10.30/11.00);**dupa amiaza avem timp liber la Herculane, hotelul este in centru, are piscina cu apa termala;Cazare la hotel 3*, Baile Herculane (aprox. 14.00/15.00 ajungem la cazare)

Ziua III, 2 23 3 Septembrie ( (S S) )DEFILEUL DUNARII, unul dintre cele mai frumoase peisaje din Europa, Parc Nationalpentru Romania si Serbia; vom admira maretia pesiajului danubian de pe parteasarbeasca, dupa trecerea frontierei la Portile de Fier - Manastirea VITOVNICA -manastire modesta dar care a dat Serbiei unul dintre cei mai mari duhovnici, Pr. . TADEIde Vitovnita (inmormantat aici in 2003) - M anastirea R R AVANICA, una dintre cele maiimportante manastiri ale Serbiei, adaposteste moastele intregi Sf. Cneaz Lazar (ctitorulmanastirii in 1375 si eroul sarb al luptei de la Kosovo Polije, canonizat in 1390).Cazare hotel 2* zona Kraguevac/Kralijevo (19.30/20.00)

Ziua IV, 2 2 4 Septembrie ( (D D) )Manastirea ZICA- construita intre 1208-1230 de Stefan Nemanjia Primul Incoronat,primul sediu al Arhiepiscopiei Serbie, in timpul Sf. Sava si loc de incoroanare a regilorsarbi, manastire legata si de viat aSf. Nicolae Velimirovici (participare la Sf. Liturghie).M anastirea STUDE NICA construita intre anii 1183-1196 unde se afla moaste ale Sf.Cuv. Simeon (tatal Sf. Sava), supranumita "maica tuturor bisericilor sarbesti" datoritaimportantei sale culturale si duhovnicesti in istoria sarbilor. Traseu aprox 4 ore spreManastirea MILE SEVO - - intemeiata de catre domnitorul Vladislav, in perioada anilor1234-1236, cu o fresca deosebita, un simbol religios al Serbiei fiind fresca c arereprezinta pe "Ingerul Alb" anuntand Invierea Domnului.Cazare Manastirea Milesevo (aprox. 18.00, cam. 2 paturi, baie proprie, cladire noua)

Ziua V, 2 25 5 Septembrie ( (L L) )Traseu montan pitoresc in Muntenegru, aprox 4-5 ore pana la CETINJE - in fostacapitala regala a Muntenegrului, manastirea a fost intemeiata in sec XII si adapostestemoastele Sf. Peter Cet injeski, intemeietorul Muntenegrului, mana Sf. Ioan Botezatorul.Manastirea OSTROG - - cea mai frumoasa manastire din Muntenegru, construita instanca, adaposteste pestera si racla cu moastele Sfantul V ASILE de Ostrog (sec XVII),sfant venerat pe intreg teritoriul Balcanic ca Mare Facator de Minuni.Cazare hotel 3* in Podgorica (aprox. 20.00)

Ziua VI, 2 26 6 Septembrie ( ( Ma) )Traseu pitoresc aprox. 4 ore spre CROATIA, de-a lungul GOLFUL UI KOTOR: : unul dintre2cele mai frumoase golfuri la Marea Adriatica, supranumit "cel mai sudic fiord dinEuropa" si cel mai frumos peisaj din Muntenegru. DUBROVNIC "perla Adriaticii" (aprox.3 ore) - port pe coasta dalmata, este una dintre cele mai atractive destinatii culturale situristice ale Croatiei si Europei. Inclus in patrimoniul mondial UNESCO, oras medieval cuziduri fortificate si cu un numar impresionant de abatii, biserici si palate gotice,renascentiste sau baroce, este un adevarat muzeu in aer liber.Traseu pre SARAJEVO, capitala Bosniei-Hertegovina (aprox. 5-6 ore, functie de vami).Cazare hotel 3* Sarajevo (aprox. 21.30)

Ziua VII, 2 2 7 Septembrie (Mi) )SARAJEVO - - Biserica Sf. Arhangheli: inchinare la moastele Sf. Mc. Tecla. Centrul istorical orasului Sarajevo pastreaza specificul oraselor orientale cu vechiul bazar carereprezinta zona cea mai pitoreasca a orasului.Traseu aprox 4-5 ore spre Bijelina, Nordul Bosniei. Avem cazare intr-o locatie foartepopulara, un hotel in interiorul unui complex tip " muzeul satului", cu spatii deagrement, case traditionale, biserica ( http://www.etno-selo.com/english/pirg.php )Cazare hotel 3* (aprox. 18.00)

Ziua VIII, 28 8 Septembrie (J J) )BIJELINA: Manastirea Sf. Parascheva (manastire foarte frumoasa, in stil rusesc).Traseu de aprox 3 ore spre Manastirea LELIC (moastele Sf. N icolae Velimirovici) - - unuldintre cei mai mari teologi si ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Sarbe, Sf. Nicloae Velimirovicieste un sfant al secolului XX, supranumit "Noul Gura de Aur al Serbiei"; intemnitat sitorturat in lagarele naziste, nu a incetat sa lupte pentru poporul si Biserica sa; esteautorul a mai multe carti ortodoxe traduse si in limba romana: Proloagele de la Ohrida,Rugaciuni pe malul lacului. In apropiere se afla Manastirea CELIJE - inchinare lamoastele Sf. Cuv. Iustin Popovici (unul dintre cei mai mari teologi ai sec XX).Traseu 2 ore spre BELGRAD: impunatoarea Catedrala Sf. Sava - cea mai mare bisericaortodoxa din lume, inchinata Sf. Sava, sfantul protector al sarbilor.Cazare hotel 3*, Belgrad (aprox 21.00, centru)

Ziua IX, 29 9 Septembrie (V Vi i) )BELGRAD (traseu pedestru): Biserica Sf. Paraschiva, in care intre anii 1417-1521 au fostdepuse moastele Sfintei Paraschiva, biserica situata in interiorul fortaretei KALEMEGDAN- datorita pozitiei sale este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa, situat lavarsarea raului Sava in Dunare. Aprox. ora 15.00/16.00 - plecare spre Romania. Secalatoreste noaptea pe traseu Belgrad - Timisoara - Bacau

Ziua XI, 30 Septembrie (S) ) - - ajungem la Bacau inainte de pranz

Pret: 295 Euro + 250 lei (pret valabil pentru minim 40 persoane)*pentru grup 35 - 39 persoane, pretul se recalculeaza si se plateste o diferenta de 15 Euro/pers

Servicii incluse:? transport cu autocar modern minim 2** (incuse taxe de drum, vama, parcari); ? 7 nopti cazare (camerepentru 2 persoane cu baie: 6n hotel+1n manastire ? 5 mic dejunuri (NU avem mic dejun laKraguevac/Kraljevo si la manastirea Milesevo), 1 cina; ?incluse taxele per turist pentru orasele turistice;

Nu sunt incluse: :- asigurarea medicala (acesat este un contract intre dvs si compania de asigurari pe care o alegeti);- mese pranz/cina, alte servicii decat cele mentionate la "servicii incluse";* Puteti calatori cu Cartea de identitate (tip "card", NU buletin vechi, cu file), valabila inca cel putin 6 lunidupa 30.09! Verificati valabilitatea!;Christiana Tours , christianatours@yahoo.com, http://christianatours.ro, SMS: 07455258913


MENTIUNI:- Recomandam sa va inscrieti cu o persoana care sa va fie coleg de autocar si de camera sau veti firepartizati cu una dintre putinele persoane care se inscriu singure (nu putem garanta ca va fi pe placuldvs). Sau solicitati la INSCRIERE camera single si platiti suplimentar 100 E/pers. Agentia nu se obliga sava gaseasca un coleg de camera (in cazul in care nu avem un coleg pentru dvs va trebui sa optati pentrusingle sau tripla, in masura posibilitatilor). Pentru ca barbati singuri se inscriu foarte rar, nu putemconfirma o rezervare pentru un barbat daca nu aveti si coleg de banca/camera. Daca aveti peste 69 deani, trebuie sa aveti un coleg cunoscut care sa va poata ajuta in diverse situatii care pot aparea odata cuvarsta; anuntati va rog daca aveti peste 69 ani. Multe companii NU mai incheie asigurari pentru persoanepeste 70 ani, interesati-va inainte de a va inscrie! Nu acceptam persoane fara asigurare;- Va rugam sa va ganditi bine inainte de inscriere pentru ca anularea pre supune plata unor penalizariiindiferent de motivul anularii si in cuantum diferit in functie de data la care faceti cererea scrisa deanulare; astfel, daca anulati participarea se aplica urmatoarele penalizari: 50 Euro avans nerambursabilachitat la inscriere, 20% din pretul total (90 - 60 zile calendaristice inainte de plecare); 50% din pretultotal (59 - 30 zile inainte de plecare); 70% din pretul total (29 - 9 zile inainte de plecare); 100% din pretultotal (mai putin de 8 zile inainte de plecare sau in cazul neprezentarii turistului la locul de plecarestabilit). Comisioanele bancare pentru restituire vor fi suportate de turist. In cazul in care dvs. gasiti uninlocuitor potrivit, acceptat de agentie si in timp util, nu mai platiti penalizari (sau in situatia in careagentia are un inlocuitor). Pentru a recupera platile facute catre agentie aveti optiunea de a incheia oasigurare "storno" care sa acopere riscul anularii participarii (la o Companie pe care o alegeti dvs); retinetiinsa ca acest tip de asigurare trebuie facut la data platii primului avans (interesati-va anterior);- Repartizarea locurilor in autocar se face in momentul inscrierii si a platii avansului (50E/pers lainscriere, se achita la inscriere), 150 E pana la 15 iunie, 95 E + 250 lei pana la 15 august; puteti plati laBanca Transilvania, fara comision la depuneri Euro, in baza unei facturi proforme nominale. Beneficiar:TEOXENIA SRL Barlad, Cod Fiscal: RO19250474. Trimiteti la inscriere datele dvs si ale persoanelor pe carele inscrieti (nume, CI, tel., email)- In cazul in care sunteti o persoana foarte inalta/pers. supraponderala, dar aveti mobilitatea necesaraparticiparii la un circuit, veti avea nevoie de 2 locuri in autocar (cu plata suplimentara, in limita locurilor).- Retineti ca un program de tip circuit poate fi obositor, programul incepe dimineata la 06.30/07.00 si seincheie seara la 19.00/20.00. Categoria hotelurilor este cea specifica tarii de destinatie (veti primi adresainternet pt. fiecare hotel), unele hoteluri nu au lift. Micul dejun este cuprins in pretul cazarii si este"standard"(branza, oua, mezeluri, lapte, cereale, unt, gem); hotelurile nu ofera optiuni pentru regimspecial; avem in program 1 cina, cu meniu fix (supa de legume, fel principal cu pui si cartofi/legume); nusunt incluse alte mese (pt pranz isi pregateste fiecare o gustare, seara puteti servi masa la restaurantulhotelului sau in apropiere, gasiti de obicei si mici magazine alimentare in zona hotelurilor); esteimportanta punctualitatea fiecarui participant, iar daca din motive de sanatate, varsta sau tabieturicredeti ca nu va puteti incadra in programul grupului, reconsiderati decizia participarii la acest program;- - Ne rezervam dreptul de a selecta participantii si de a refuza participarea persoanelor pe care nu leconsideram pregatite/potrivite pentru un program de pelerinaj. Pelerinajul presupune participarea larugaciune, in autocar si in biserica, potrivit programului si posibilitatilor de a ne incadra in orarulbisericilor, conditii trafic etc. Programele se adreseaza credinciosilor ortodocsi care inteleg ca unpelerinaj este un traseu duhovnicesc si nu unul turistic. Spre deosebire de excursiile obisnuite, prioritateaeste vizitarea locurilor religioase; nu sunt dedicate zile speciale pentru cumparaturi, plaja, divertismentetc. Analizati conditiile specifice pentru un pelerinaj si prevederile legale prevazute de contractul turistic(pe care le gasiti pe internet: http://christianatours.r o/informatii- - utile) pentru a putea aprecia in cemasura vi se potriveste un program de pelerinaj. Cererea de inscriere si plata avansului presupunacceptul dvs la aceste conditii, motiv pentru care, solicitarea de inscriere se face doar in scris p e adresade email: christianatours@yahoo.com; tot in scris veti primi raspunsul. Puteti face o solicitare deinformatii prin SMS la: 0745525891, cu transmiterea adresei de email la care sa le putem trimite

0 comentarii3570 vizualizări21 august 2017




rss 2.0
rss 2.0