Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 26 Iunie 2019 - 1546 vizitatori azi
De Boboteaza praznuim si Botezul poporului roman.

De Boboteaza praznuim si Botezul poporului roman, a spus Patriarhul Daniel la Slujba Aghesmei Mari. "Suntem un popor crestin botezat lent, nu la comanda, pentru a rezista in istorie", a subliniat Preafericirea Sa.

"Botezul nostru a inceput prin lucrarea de propovaduire a Evangheliei de catre Sf. Apostol Andrei, cel intai chemat, Ocrotitorul Romaniei", a adaugat Preafericirea Sa, indicand scenele de pe frontispiciul Palatului Patriarhiei:

 "Fiindca nu avem un an precis al Botezului nostru, praznuim si Botezul poporului roman in aceasta zi a Botezului Domnului, spre slava Preasfintei Treimi si a noastra mantuire. Amin!".

Inainte de otpustul Sfintei Liturghii, soborul slujitor condus de Patriarhul Romaniei a mers in procesiune in fata Resedintei Patriarhale unde a oficiat Sfintirea cea Mare a apei (Slujba Aghesmei Mari).

Impreuna cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel au slujit Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploiesteanul si Ieronim Sinaitul.

In curtea Catedralei patriarhale a fost sfintita apa din 24 de vase cu o capacitate de 500 de litri fiecare. Apa a fost adusa de la izvorul din Parcul «Gradina Maicii Domnului» al Resedintei Patriarhale.

De asemenea, pentru praznicul Bobotezei, in fata Catedralei patriarhale, a fost inaltata o cruce din cetina de brad, impodobita cu flori si busuioc.

Apa care este sfintita de Boboteaza "se va pastra tot timpul anului si se va gusta din ea in ziua Botezului Domnului, opt zile dupa praznic, dar si atunci cand suntem bolnavi sau in mari ispite si incercari", a amintit in Ajun Parintele Patriarh.

 

http://basilica.ro/de-boboteaza-praznuim-botezul-poporului-roman-a-spus-patriarhul-daniel-la-slujba-aghesmei-mari/

 

0 comentarii2023 vizualizări06 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0