Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Marti 05 Iulie 2022 - 14587
O NOUA CAMPANIE ARHEOLOGICA PENTRU CAUTAREA SI RECUPERAREA RAMASITELOR PAMANTESTI ALE DETINUTILOR POLITICI .

Asociatia Fostilor Detinuti Politici si Victime ale Dictaturii din Romania (AFDPR) impreuna cu Fundatia Doina Cornea si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj (MNIT), organizeaza in colaborare cu Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cea de-a saptea campanie de investigatii arheologice la Targu Ocna. Actiunea continua cautarile pentru recuperarea si identificarea ramasitelor pamantesti ale detinutilor politici decedati in penitenciarul din localitate.

 Cercetarile vor incepe in ziua de 16 mai 2022 si se vor desfasura in zona cimitirului parohial aflat langa biserica ortodoxa cu hramul Sfintii Imparati, situata langa penitenciar. Acestea vor fi efectuate de un colectiv de arheologi, specializat in astfel de interventii, condus de d-nul Gheorghe Petrov de la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj. Cazul detinutilor politici morti in acest penitenciar si a locurilor unde au fost inhumati, face obiectul unui dosar de cercetare penala aflat in lucru la Sectia Militara din cadrul Parchetului General. Actiunea se desfasoara cu acordul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, fiind sprijinita de Primaria orasului Targu Ocna si Parohia Sfintii Imparati. Finantarea activitatilor este asigurata din donatii particulare prin intermediul Fundatiei Doina Cornea.

 AFDPR face un apel catre acei urmasi ai victimelor decedate in penitenciarul din Targu Ocna, care nu au fost inca identificati si contactati, pentru a intra in legatura directa cu responsabilul actiunii, d-nul Gheorghe Petrov (tel. 0744516108), in vederea indeplinirii formalitatilor necesare pentru raportarea acestora catre autoritatile care au in sarcina stabilirea identitatii osemintelor recuperate.

 

 

                               Sergiu RIZESCU

                                Presedinte al AFDPR

0 comentarii2324 vizualizări12 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0