Istorie Marti 19 Iunie 2018 - 7724 vizitatori azi
CINE VA PLATI PENTRU HOLOCAUSTUL NATIUNII ROMANE ?

DAR NU PUTEM UITA: 1- Din cei  37.494.186 morti, raniti sau disparuti cu care s-a soldat prima conflagratie mondiala, Romania a totalizat peste 600.000, ceea ce reprezenta 1/10 din populatia tarii - 2,67% din totalul pierderilor statelor beligerante, de 5 ori mai mult decat ponderea sa in populatia tarilor angrenate in razboi ! De asemenea, in iulie 1919, Ion I.C. Bratianu arata ca in timpul razboiului, din randurile populatiei civile au decedat peste 650.000 de oameni. Nu au putut fi cuantificate pierderile provocate romanilor inrolati (majoritatea fortat !) in armatele austro-ungara sau rusa si nici cele inregistrate de miscarea de rezistenta impotriva ocupantilor !

 

2- La 26 iunie 1940, ora 22,00, Molotov i-a inminat, la Kremlin, ministrului Gheorghe Davidescu o nota utimativa privind cedarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord. Concomitent, cu citirea ultimatumului sovietic de catre Molotov, Marele Stat Major sovietic a emis ordinul de operatii nr. 001, care prevedea ca in ziua de 28 iunie, Basarabia si Bucovina de Nord sa fie invadate, in cazul in care Romania nu ar fi acceptat pretentiile URSS. Consiliul de Coroana al regelui Carol al II-lea a cedat presiunilor, iar seara zilei de 27 iunie, a hotarat cedarea Basarabiei si Bucovinei de Nord fara lupta, decizie avind consecinte dramatice pentru pentru romanii abandonati ocupatiei sovietice si pentru Romania, ale carui teritoriu a ramas ciuntit de peste 70 de ani...

 

3- Conform planului, Ribbentrop i-a declarat ministrului Mihail Manoilescu (la 29 august), ca daca Romania nu accepta arbitrajul, va fi atacata de Rusia si Ungaria si stearsa de pe harta Europei!

Desi pregatiti si hotarati sa lupte, armata romana a primit ordinul de repliere pe noile granite ale umilintei, iar populatia romana din teritoriul pierdut in urma Diktatului, avea sa traiasca salbaticul calvar al ocupatiei hortyste.

La Moisei, Traznea, Ip,  Ciumarna, Zalau, Camar, Dragu, Hida, Cosniciu de Sus, Cerisa, Marca, Nusfalau, Sarmasu, Muresenii de Campie, Campia Turzii, Ludus, Prundu Bargaului, Huedin, Cucerdea, Lascud si in multe alte localitati din Transilvania, pamantul inca plange... Din gropile comune inca se aud vaierele celor ucisi cu inimaginabila bestialitate, impunsi cu baionetele, hacuiti cu topoarele sau arsi de vii, doar pentru vina de a se fi nascut romani.

Mai ales in intervalul 1 septembrie 1940 - 15 mai 1941, atrocitatile maghiare au atins apogeul. La Ip, la Trasnea, la Huedin si in alte localitati, strazile au fost transformate in abatoare, au fost comise bestialitati si salbaticii care nu pot fi inchipuite de mintea umana, de care pana si Attila s-ar fi cutremurat! Un sinistru bilant al acelei perioade consemneaza:

 

Omoruri si asasinate.......................919
Schingiuiri.....................................717
Batai............................................3373
Arestari..................................... 13369
Profanari.......................................117
Devastari in masa...........................96
Devastari razlete.............................405

 

   Evreii au fost deportati in masa, expediati in lagarele mortii, iar dupa 1989, aceste atrocitati au fost puse in responsabilitatea romanilor!!!

 

Trebuie inteles si de cei care incearca falsificarea istoriei, ca Transilvania nu este doar o bucata de pamint, un teritoriu, este leaganul romanilor, este sufletul nostru, iar sufletul nu ne poate fi luat!

 

4 - dupa 1944, Romania a fost condusa de reprezentatii URSS (rebotezati romaneste) ajutati cu sarguinta de maghiarii, rasplatiti cu o "regiune autonoma"... Timp de 20 de ani, floarea intelectualitatii romane si a armatei, a putrezit in inchisori si lagare.

In "regiunea autonoma maghiara", sau facut epurari in masa a romanilor, la fel ca dupa lovitura de stat din decembrie 1989.

 DE PLATIT... PLATESC ROMANII.  DACA MAGHIARII SE PLANG CA NU AU DREPTURI CA MINORITATE, NOI, MAJORITATEA ROMANILOR CAND NE VOM CERE DREPTURILE, CINE VA PLATI PENTRU HOLOCAUSTUL NATIUNII ROMANE ?

 

 

                 Mugur Preda.


0 comentarii2317 vizualizări10 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0