Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Dezbateri publice intre tinerii din mediul rural si candidatii la primarie.

Tinerii din judetul Bistrita-Nasaud s-au intalnit cu candidatii pentru un fotoliu de primar sau de consilier local si au invatat despre mecanismele democratice interactionand cu acestia. Initiativa acestor dezbateria apartine Asociatiei Proactiv Bistrita si Grupurilor de Actiune Locala pentru Tineret dezvoltate in cadrul proiectului "Dreptul la Democratie". In cursul lunii mai si inceputul lunii iunie s-au organizat in sase localitati din judetul Bistrita-Nasaud o serie de dezbateri publice in care viitorii alegatori si candidatii la primarie/consiliul local au stat fata in fata si au dezbatut teme de interes local.

Aceste activitati s-au organizat in continuarea activitatilor de informare si formare a tinerilor cu privire la teme precum administratia publica locala, voluntariat, drepturile omului si leadership.

In cadrul evenimentelor tinerii au avut parte de explicatii si exemple practice cu privire la administratia publica locala, au avut ocazia sa adreseze intrebari privind proiectele adresate tinerilor dar si sa isi exprime in mod direct asteptarile pe care le au de la cei care urmeaza sa conduca localitatile lor. 

Proiectul "Dreptul la democratie este implementat de catre Asociatia Proactiv Bistrita cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, un program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu  Romanian-American Foundation si Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si sponsorizat de Raiffeisen Bank.

Scopul proiectului este sa creasca gradul de intelegere al tinerilor cu privire la mecanismele de functionare ale democratiei. Proiectul se desfasoara in mediul rural.

Mai multe informatii legate de finantator si de mecanismul de finantare pot fi consultate pe portalul oficial - www.fdsc.ro. Orice informatii legate de activitatile din proiect pot fi obtinute prin email la adresa: asociatiaproactiv@yahoo.ro, pe blogul proiectului www.dreptullademocratie.blogspot.com si la numarul de telefon 0742279773

0 comentarii3577 vizualizări14 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0