Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 20 Mai 2024 - 14587
Patrula de Reciclare CSEI Nr.1 Bistrita: responsabilitate, respect, recunostinta.

Elevii din Patrula de Reciclare de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita au reusit sa colecteze, de la inceputul anului scolar si pana in prezent, 1170 kg de deseuri electrice, electronice si electrocasnice si 101 kg baterii, cu ajutorul colegilor, profesorilor, parintilor, cunostintelor, firmelor, altor membri ai comunitatii bistritene care au sprijinit, in acest fel, actiunile micilor ecologisti dovedind, o data in plus, responsabilitate fata de mediul inconjurator.

Dupa actiunea de predare a deseurilor colectate in scoala, membrii Patrulei de Reciclare au vizitat Centrul de Colectare RoRec, Bistrita. Aici au fost intampinati de d-na Mina Nedelea, inimosul reprezentant al Centrului, care i-a primit cu deosebita ospitalitate, prezentand copiilor spatiile Centrului, modalitatea de preluare, de cantarire, de colectare si de depozitare provizorie a DEEE-urilor. La final, copiii au fost felicitati pentru toate activitatile desfasurate in cadrul programului Patrula de Reciclare si au primit, din partea Centrului, cate un saculet cu rechizite.

Multumim, pe aceasta cale, Suporterilor fideli ai Patrulei de Reciclare: copiilor si profesorilor de la Centrul Scolar "Lacrima"; SC Rubin SRL Bistrita, reprezentant Vanzari si Serivce Peugeot; ELSONIC SRL Bistrita; ELECTRO BIS SRL Bistrita, solidari cu agentii Patrulei si cei care au contribuit la "recordul" nostru ecologic. De asemenea, suntem recunoscatori tuturor profesorilor din scoala, parintilor, managerilor scolii, dir. prof. Imola Doris Vass si dir. adj Mariana Moldovan, care au fost in permanenta alaturi de noi.

Actiunile noastre de colectare nu s-a incheiat. Ne dorim ca Patrula de Reciclare a judetului Bistrita- Nasaud sa castige premiul national, adica sa se colecteze o cantitate de cel putin 50 g DEEE/locuitor pana in luna august 2015 (vor fi cumulate DEEE-urile colectate de la fiecare unitate de invatamant si DEEE-urile predate in contul Patrulei de catre cetateni, firme si institutii din judetul BN). Credem ca, in acest fel, vom reusi sa contribuim si la atingerea recordului ecologic al tinerilor din Patrula de Reciclare nationala, respectiv, colectarea unui milion de kg de DEEE (si nu mai avem mult...!) .

Facem, din nou, un apel membrilor comunitatii bistritenie si ii rugam sa ne ajute prin debarasarea de aparatele electrice vechi sau defecte in beneficiul Patrulei de Reciclare, sunand gratuit la TelVerde 0800 444 800.

Daca nu v-am convins inca, noi, membrii Patrulei de Reciclare de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita, va invitam cu drag astazi, 14 mai 2015, ora 13, 30, la Sala Polivalenta din Bistrita, la cea de a 9-a editie a Olimpiadei Inocentilor, unde vom prezenta mini-piesa de teatru de papusi si marionete "Pentru un pamant in floare!"

 

Prof. coordonator Teodora Popescu.

0 comentarii3346 vizualizări14 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0