Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
De Centenar, Patrula de Reciclare lanseaza o noua provocare la colectarea deseurilor electrice: 100 de grame la 100 de ani.

Profesorii si copiii voluntari au ales sa marcheze astfel acest moment istoric, cu o chemare la responsabilitate si respect pentru mediul in care traim.  La Editia Suporterilor (2018-2019), echipele locale au un nou obiectiv de calificare la premiile nationale: sa isi mobilizeze comunitatile sa trimita la reciclare minimum 100g de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) de la fiecare locuitor al Romaniei, pana la la finalul editiei, in august 2019.
 
Acesta este apelul Patrulei de Reciclare:
 
Am sarbatorit 100 de ani de la Marea Unire. Pretuim toate acele motive care ne fac sa fim mandri si optimisti. De 8 ani, noi, profesorii si copiii din Patrula de Reciclare reprezentam unul dintre aceste motive, pentru comunitatile noastre. Am contribuit la colectarea a peste 3,5 milioane de deseuri electrice si la reciclarea lor in deplina siguranta pentru mediul inconjurator. Am incurajat oamenii, institutiile si firmele din sute de comunitati din Romania sa adopte obiceiuri mai bune, sa recicleze mai mult, sa considere cu mai multa atentie consecintele actiunilor lor. Felul in care traim depinde de ceea ce facem, fiecare, zi de zi.
 
Anul acesta vrem 100 de grame de la fiecare dintre voi!
100g DEEE grija pentru comunitatea si pentru natura noastra.
100g DEEE respect pentru traditie si identitate.
100g DEEE responsabilitate pentru generatiile viitoare.
 
Ce inseamna aceasta? Ca FIECARE locuitor, familie, scoala, firma sau institutie, FIECARE, de la vecinul de alaturi la magazinul din colt, de la primar la angajat, sa predea la reciclare CEL PUTIN 100 DE GRAME de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in contul Patrulei, pana pe 31 august 2019. 
 
In orice gospodarie, birou sau depozit se gasesc astfel de deseuri - baterii uzate, becuri arse sau aparate electrice sau electronice vechi sau defecte. Asadar, fiecare dintre dumneavoastra puteti decide sa ne ajutati eliberandu-va de aceste obiecte inutile cu ajutorul serviciului local de colectare gratuit (TelVerde 0800 444 800 sau www.patruladereciclare.ro/recicleaza ). Incepeti chiar acum, la curatenia de Sarbatori! 
 
Media de colectare DEEE in tarile Uniunii Europene este de 6 kg/locuitor. Aceasta este cantitatea pe care fiecare roman ar trebui sa o dea la reciclare, in fiecare an, la modul ideal. Inca avem un drum lung de facut pana la acest standard. Noi va propunem sa faceti un prim pas - 100 de grame DEEE colectate/locuitor, cu speranta ca veti continua cu inca 100, si inca 100 si tot asa.    
 
Haideti sa ne oferim inca un motiv de mandrie! Sa ne dovedim capabili sa respectam angajamentele luate, capabili de mobilizare, solidaritate, respect, grija si responsabilitate. 

Ada Lungu

Editor PR
Patrula de Reciclare
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec

Mobil: 0720 361 628
Fax: 021 232 71 81
www.rorec.ro
www.patruladereciclare.ro  
www.facebook.com/patruladereciclare

 
0 comentarii2926 vizualizări11 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0