Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 12 Decembrie 2019 - 6958 vizitatori azi
ZIUA EUROPEANA A PARCURILOR MARCATA DE ROMSILVA.

EVENIMENTUL A FOST DEDICAT ARIILOR PROTEJATE LA PARCUL NATIONAL MUNTII MACINULUI. Ziua Europeana a Parcurilor a fost marcata vineri de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor naturale protejate, organizat la Centrul de Vizitare al Parcului National Muntii Macinului din comuna Greci, judetul Tulcea.

            La cea de-a XVI-a editie a Zilei Europene a Parcurilor au participat directorul general al Romsilva,  Gheorghe Mihailescu, presedintele Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, prefectul judetului Tulcea, Lucian Furdui, presedintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Romane, Vasile Cristea, reprezentanti ai autoritatilor locale, directori ai parcurilor nationale si naturale, precum si numerosi specialisti in arii naturale protejate.

            Ziua Europeana a Parcurilor are ca tema in acest an "Comorile noastre naturale", pentru a sublinia importanta conservarii biodiversitatii si a protejarii patrimoniului natural.

            Evenimentul a inclus o sesiune de comunicari stiintifice sustinute de specialisti in arii naturale protejate, dar si o expozitie a parcurilor nationale si naturale cu produse traditionale ale comunitatilor locale din zona ariilor naturale protejate administrate.

            Marcata in fiecare an pe 24 mai, Ziua Europeana a Parcurilor a fost instituita in 1999 la initiativa Federatiei Europene a Parcurilor "EUROPARC", la noua decenii de la infiintarea primului parc national din Europa, in Suedia, la 24 mai 1909.

            Romania are o traditie bogata in protejarea patrimoniului natural si administrarea parcurilor, in 1935 fiind infiintat Parcul National Retezat.

            In prezent, in Romania sunt 29 de parcuri nationale si naturale.

            Regia Nationala a Padurilor - Romsilva este cel mai mare administrator de arii naturale protejate din Romania. Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata cumulata de peste 850 de mii de hectare.

         

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

0 comentarii1932 vizualizări25 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0