Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 12 Decembrie 2019 - 7390 vizitatori azi
Scoala Zero Waste Editia 2019 si-a desemnat castigatorii.

Concursul National de Educatie Ecologica Scoala Zero Wasteeditia 2019 a ajuns la final. "Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica destinat tuturor scolilor din invatamantul gimnazial si liceal din Romania, avand ca partener Continental Anvelope Timisoara si fiind sponsorizat de Decathlon.

 Pe durata celor 10 saptamani de concurs, scolile participante au fost incurajate (si punctate pentru asta) sa organizeze vizite la statii de sortare a deseurilor si de epurare a apei pentru a intelege importanta colectarii selective si importanta apei curate,sa se implice in actiuni de plantare, de voluntariat sau actiuni de informare a comunitatii in care traiesc despre posibilitatile pe care le au pentru a adoptaun stil de viata sustenabil, sa refoloseasca creativ deseurile si sa colecteze selectiv, pentru a forma o generatie de tineri responsabili fata de mediul inconjurator.

 Cei peste10.000 de elevi(din 175 de scoli din 36 de judete) direct inscrisi in competitia SZW2019la sectiunea "Clasele V-VIII" au realizat 38 de actiuni de curatenie si41 de mici actiuni de plantare (cu aproape5.500 de puieti de arbori forestieri si pomi fructiferi plantati). Au fost recuperate 12 tone de plastic, 72 de tone de hartie si carton, 3.8 tone aluminiu si 9tone deee-uri.

 

Castigatorii editiei cu numarul 7 a concursului Scoala Zero Waste sunt:

 Sectiunea CLASELE V-VIII

Locul I si Trofeul "Scoala Zero Waste" 2019 - Tabla interactiva, videoproiector si laptop oferite de Continental Anvelope Timisoara

Scoala Gimnaziala  "Mihai Viteazul",Pucioasa, Dambovita

 Urmatoarele scoli clasate, care castiga si participarea gratuita in Tabara Zero Waste Summer Camp, sunt:

Locul II

Scoala Gimnaziala  Nr. 1,Lehliu Gara, Calarasi

 

Locul III

Scoala Gimnaziala Nr. 1, Pericei,Salaj

 

Mentiuni

Scoala Gimnaziala "Sf. Dumitru",Craiova, Dolj

Liceul Tehnologic Bilteni, Structura Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pesteana-Jiu, Pesteana Jiu, Gorj

Scoala Gimnaziala "Constantin Morariu", Patrauti, Suceava

 

Mentiune speciala - Participare Tabara

Scoala Gimnaziala Nr. 1, Logresti, Gorj

Scoala Gimnaziala Nr. 1, Ciurila, Cluj

 

Fiecare scoala castigatoare va desemna 5 copii careimpreuna cu profesorul coordonator vor participa in perioada 20 - 25 August la Tabara "Zero Waste Summer Camp" organizata in Judetul Arad. Dintre acesti elevi vor fi desemnati castigatorii editiei 2019 a Concursului. Premiile vor consta in laptopuri, biciclete, aparate foto si multe altele oferite de Continental Anvelope Timisoara, partener al concursului si de sponsorul competitiei, Decathlon. 

Sectiunea CLASELE IX-X

In urma evaluarii proiectelor inscrise de cele 30 scoli participante in aceasta categorie au fost selectate doar doua care au respectat toate criteriile de eligibilitate si care intra astfel in evaluarea finala. Aceste doua echipe au castigat participarea gratuita in Tabara Zero Waste Summer Camp care va avea loc in perioada 20-25 august, la Casoaia, Judetul Arad. Pe parcursul celor 5 zile de tabara va avea loc evaluarea finala si desemnarea castigatorului categoriei Clasele IX-X.

 Echipa "Chimistii" - Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Targu Jiu, Jud. Gorj cu proiectul "Defileul Jiului - Arie Protejata! De cine?"

 Echipa "Verde pentru viata" - Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuta" Podu Turcului, Jud. Bacau cu proiectul "Verde pentru viata"

 Le multumim pentru implicare si ii felicitam pe toti profesorii coordonatori pentru sustinerea educatiei ecologice si a protectiei mediului inconjurator.

 "Continental Anvelope Timisoara sprijina proiectul "Scoala Zero Waste", creat si derulat de EcoStuff Romania inca din 2013, de la momentul cand ni s-a propus acest parteneriat. Suntem incantati sa constatam ca de la an la an programul se extinde la nivelul intregii tari, fiind implicati pana acum peste 80.000 de elevi, din peste 830 de scoli, care invata sa fie responsabili cu mediul inconjurator. Inca de la inceput acest proiect ne-a atras interesul datorita componentei sale ecologice, iar urmatorul lucru a fost sa apreciem educatia pe care proiectul o ofera elevilor de scoala gimnaziala. Este foarte important ca generatia tanara sa creasca apreciind un comportament prietenos cu mediul inconjurator" -Anca Fiat, Manager Comunicare si Relatii Publice, Continental Anvelope Timisoara

 

""""""""""""""""""""""""""""""

"Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul gimnazial si liceal din Romania. Concursul da posibilitatea elevilor si scolilor sa contribuie la protejarea mediului si reducerea poluarii si in acelasi timp sa concureze pentru castigarea premiilor puse in joc. Ajuns la a 7-a editie, s-au implicat in competitia din acest an175 de scoli din 36 de judete.Proiectul "Scoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania si a castigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de tari, in cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran

 

Continental in Romania

In perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener in doua joint-venture in Iasi si Slatina si are un centru de distributie a anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajati, din care o treime sunt ingineri si informaticieni in centrele de cercetare si dezvoltare si va continua sa angajeze in functie de viitoarele proiecte.

 

DECATHLON

DECATHLON ofera iubitorilor de sport articole si echipamente sportive conform celor mai inalte standarde de calitate si inovatie din domeniu. Magazinul include produse apartinand marcilor proprii, precum : Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, B’TWIN sau Kalenji, cu un raport excelent calitate - pret. La nivel national, DECATHLON reuneste peste 1200 de colaboratori, intr-o retea de 22 de magazine, la care se adauga platforma online.DECATHLON comercializeaza si articole "Fabricat in Romania", printre care biciclete, incaltaminte conceputa pentru drumetii montane si textile pentru ciclism si sporturi de echipa.

 

 

Pentru mai multe informatii:

EcoStuff Romania

0727.922.111

Email: office@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/scoalazerowaste/

0 comentarii1813 vizualizări28 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0