Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 11 Decembrie 2019 - 14068 vizitatori azi
Premierea castigatorilor proiectului "Provocare la reciclare!" editia 2019.

In data de 04 iunie 2019, orele 10:00 , in incinta Palatului Culturii din Municipiul Bistrita, va avea loc festivitatea de premiere a proiectului de educatie ecologica "Provocare la reciclare!", editia 2019.        Proiectul, organizat de catre Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec- reprezentanta prin S.L.C. - I.I. Mina Nedelea si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud   s-a desfasurat  pe raza  judetului Bistrita Nasaud, in unitatile scolare care au fost premiate in editiile anterioare ale proiectului, pe toate nivelurile de invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal si a avut ca si activitati componente:

- colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate si corpuri de iluminat;

- activitati proprii (educative, practice si de creatie) pentru incurajarea obiceiului de colectare a bateriilor si a corpurilor de iluminat.

Astfel, cele 28 de unitati de invatamant inscrise in proiect cu un numar total de 383 elevi, au primit kituri de colectare pentru cele trei categorii de deseuri respectiv: deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate si corpuri de iluminat, kituri ce au fost instalate in incinta unitatilor de invatamant pentru intreaga perioada de derulare a proiectului, urmand ca acestea sa ramana montate in scoli pana la finele anului scolar.

In perioada 17 mai 2019- 28 mai 2019, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec- reprezentanta prin S.L.C. - I.I. Mina Nedelea a preluat  deseurile colectate de la unitatile de invatamant inscrise in proiect, cantitatea  totala de deseuri colectata fiind  de 11.919 kg din care: 11.367 kg DEEE, 465,4 kg baterii si 86,6 kg becuri si neoane. 

Unitatile de  invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal care au colectat cele mai mari cantitati au fost: LICEUL TEHNOLOGIC "RADU PETRESCU" PRUNDU BARGAULUI, SCOALA GIMNAZIALA SIEUT, COLEGIUL NATIONAL "ANDREI MURESANU" BISTRITA,  SCOALA GIMNAZIALA "AVRAM IANCU" BISTRITA, SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 BISTRITA, CSEI NR. 1 BISTRITA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT "TRENULETUL VESELIEI" BISTRITA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT "CASUTA CU POVESTI" BISTRITA, LICEUL TEHNOLOGIC TELCIU.

In cadrul festivitatii din data de 04 iunie 2019, vor fi  acordate  premii pentru cele mai mari cantitati de baterii, corpuri de iluminat si DEEE de mici dimensiuni colectate  si pentru cele mai active si responsabile unitati de invatamant inscrise in proiect.

Toti scolarii inscrisi in proiect, prezenti la festivitatea de premiere, vor beneficia ca premiu, de prezentarea piesei de teatru de papusi "Vartelnita fermecata" pusa in scena de echipa Teatrului de papusi a Centrului Municipal de Cultura Bistrita,  condusa de doamna Cornelia Apostol, "biletul de intrare" pentru fiecare participant fiind cate doua baterii portabile uzate.

 

 

 

Director Executiv,

Sever Ioan ROMAN

 

0 comentarii1974 vizualizări31 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0