Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 11 Decembrie 2019 - 12766 vizitatori azi
Ciocarlia, de ce NU trebuie vanata. Punctul de vedere al Grupului Milvus.

In urma cu ceva vreme, Ministerul Mediului a dat publicitatii  cota de vanatoare pentru ciocarlia de camp, mai precis, a fost vehiculat numarul de 440.000 de indivizi din aceasta specie care pot fi impuscati incepand cu septembrie 2019. Grupul Milvus condamna in mod public aceasta decizie deoarece vanatoarea acestei specii nu este, sub nicio forma, necesara, justificabila, cuantificabila. Ne exprimam ingrijorarea fata de acest demers, pe care il consideram unul neavenit deoarece in Romania nu exista traditia vanarii acestei specii, menit sa satisfaca nevoile mercantile ale unor vanatori straini, in special italieni.

In acest moment, nu exista nici un studiu sau o motivare stiintifica care sa sustina cota  emisa de minister, numarul fiind stabilit, practic, in functie de dorinta administratorilor fondurilor de vanatoare.

Mai mult, specia este in declin in toata Europa, in perioada 1980 - 2016, populatia de ciocarlie inregistrand un declin de 53 la suta,  conform cifrelor EBCC/BirdLife/RSPB/CSO - https://pecbms.info/trends-and-indicators/species-trends/species/alauda-arvensis/.

Ciocarlia  de camp este o specie care se poate confunda relativ usor cu ciocarlia de baragan, ciocarlia de stol, ciocarlan, fasa de camp - de altfel, specii pentru care vanatoare este INTERZISA!  Ne exprimam ingrijorarea ca prin aprobarea acestei cote, si aceste specii sunt in primejdie, dat fiind faptul ca cei care vaneaza ciocarlii nu sunt vestiti pentru etica vanatoreasca.

In anexe puteti observa cota la specia de ciocarlie de camp, defalcate pe fonduri, respectiv judete, dar si raspandirea geografica a cotei din sezonul anterior.

Pentru mai multe detalii sau interviuri, va sta la dispozitie  Papp Tamas - 0720 530 117

 

0 comentarii1967 vizualizări17 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0