Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Scoala Zero Waste Editia 2019 si-a desemnat elevii castigatori.

Cei mai buni elevi din primele 10 scoli clasate in concursul "Scoala Zero Waste" editia 2019 au castigat participarea in tabara "Zero Waste Summer Camp", organizata de EcoStuff Romania in perioada 20-25 August 2019, la Casoaia, judetul Arad. Proiectul "Scoala Zero Waste" este realizat in parteneriat cu Continental Anvelope Timisoara, sponsorizat de Decathlon Romania si sustinut de Telus International.


Fiecare scoala participanta la sectiunea clasele 5-8 - Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Pucioasa, Dambovita, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Lehliu Gara, Calarasi, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Pericei, SalajScoala Gimnaziala "Sf. Dumitru", Craiova, Dolj, Liceul Tehnologic Balteni, Structura Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pesteana-Jiu, Pesteana Jiu, Gorj, Scoala Gimnaziala "Constantin Morariu", Patrauti, Suceava, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Logresti, Gorj, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Ciurila, Cluj, dar si cele doua scoli care au respectat toate criteriile de eligibilitate si care au intrat astfel in evaluarea finala - Echipa "Chimistii" - Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Targu Jiu, Jud. Gorj cu proiectul "Defileul Jiului - Arie Protejata! De cine?" si Echipa "Verde pentru viata" - Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuta" Podu Turcului, Jud. Bacau cu proiectul "Verde pentru viata" si-au trimis reprezentantii pentru a-si aprofunda cunostintele despre protectia mediului si masurile pe care trebuie sa le luam fiecare dintre noi pentru a diminua efectele poluarii.


In cele 5 zile de tabara, elevii au impletit atelierele si sesiunile de educatie ecologica cu jocuri de dezvoltare personala si de exprimare prin care organizatorii au urmarit dezvoltarea abilitatilor de organizare si lucru in echipa, dar si imbogatirea bagajului de informatii privind natura, protejarea ei si sustenabilitatea.
Efectul Greta Thunberg, alternativele plasticului de unica folosinta, "My Earth - My Responsibility", poluarea apei si impactul asupra florei si faunei, identificarea plantelor si animalelor din zona, "Ce fac rangerii juniori?", treasure hunt, mini Make it! Race it! Recycle it! Loquiz, drumetiile, dar si atelierele de cioplit, tras cu arcul, microscopul vede tot, anti-bullying si autoaparare, exercitiile de dezvoltare personala prin tehnici si jocuri actoricesti si parcurgerea parcului de aventura s-au numarat printre activitatile care i-au tinut ocupati pe cei elevi pe parcursul taberei. Nu a lipsit nici clasicul Global Village, prezentari interactive ale oraselor participantilor prin dans, teatru, cantec, proiectii si produse traditionale locale. 
Elevii castigatori ai concursului "Scoala Zero Waste" 2019 sunt cei care s-au remarcat in mod deosebit pe durata taberei ca lideri si oameni de actiune.


Sectiunea Clasele 5-8
Premiul I - laptopAna Maria Pirvu - Scoala Gimnaziala "Constantin Morariu", Patrauti, Jud. Suceava
Premiul 2 - bicicletaDelia Elena Dincu - Scoala Gimnaziala "Sf. Dumitru", Craiova, Jud. Dolj
Premiul 3 - aparat fotoMatei Stefan Stanciu - Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Pucioasa, Jud. Dambovita

Sectiunea Clasele 9-10Premiul 1 - laptopIulian Radu - Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuta" Podu Turcului, Jud. Bacau
Premiul 2 - bicicletaCristina Dima - Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuta" Podu Turcului, Jud. Bacau
Premiul 3 - aparat fotoGeorgiana Badea - Colegiul Tehnic "General Gheorghe Magheru" Targu Jiu, Jud. Gorj

La sectiunea "Concurs de Proiecte" din cadrul concursului "Scoala Zero Waste", Echipa "Verde pentru viata" - Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuta" Podu Turcului, Jud. Bacau cu proiectul "Verde pentru viata" va beneficia de un sprijin in implementare in valoare de 5.000 lei in functie de nevoile proiectului.



"""""""""""""""""""""""""""""""Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul gimnazial si liceal din Romania. Concursul da posibilitatea elevilor si scolilor sa contribuie la protejarea mediului si reducerea poluarii si in acelasi timp sa concureze pentru castigarea premiilor puse in joc. Ajuns la a 7-a editie, s-au implicat in competitia din acest an 175 de scoli din 36 de judete. Proiectul "Scoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania si a castigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de tari, in cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran



Continental in RomaniaIn perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener in doua joint-venture in Iasi si Slatina si are un centru de distributie a anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajati, din care o treime sunt ingineri si informaticieni in centrele de cercetare si dezvoltare si va continua sa angajeze in functie de viitoarele proiecte.
DECATHLONDECATHLON ofera iubitorilor de sport articole si echipamente sportive conform celor mai inalte standarde de calitate si inovatie din domeniu. Magazinul include produse apartinand marcilor proprii, precum : Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, B’TWIN sau Kalenji, cu un raport excelent calitate - pret. La nivel national, DECATHLON reuneste peste 1200 de colaboratori, intr-o retea de 22 de magazine, la care se adauga platforma online. DECATHLON comercializeaza si articole "Fabricat in Romania", printre care biciclete, incaltaminte conceputa pentru drumetii montane si textile pentru ciclism si sporturi de echipa.

Pentru mai multe informatii:EcoStuff Romania0727.922.111 Email: office@ecostuff.roSite: http://www.ecostuff.roPagina Facebook: https://www.facebook.com/scoalazerowaste/

0 comentarii3374 vizualizări28 august 2019




rss 2.0
rss 2.0