Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 24 Noiembrie 2020 - 17712 vizitatori azi
Campania "28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia!"

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita - Nasaud solicita autoritatilor locale din judet implicarea in campania  nationala "28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia!", care se va desfasura in data mentionata, intre orele 10,00 si 15,00.

            Ca urmare a raspandirii exagerate, atat la nivelul judetean, cat si la nivel national a ambroziei, precum si a numeroaselor sesizari din partea cetatenilor care fac alergie la aceasta planta, lucru confirmat si de medicii alergologi prin numarul crescut de pacienti cu simptome de alergie la aceasta planta, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului organizeaza campania nationala '28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia' - o miscare civica pentru mediu si sanatate cu implicare nationala pentru combaterea acestei plante invazive.

            O prima actiune in acest sens consta in notificarea UAT- urilor, a agentilor economici autorizati a caror activitate poate genera conditii propice raspandirii plantei, Directiile Judetene de Drumuri si Poduri, Structurile Nationale si Judetene de Cai Ferate pentru implicare in actiuni de cosire..

             Reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale, vor mobiliza comunitatea pentru desfasurarea de actiuni de cosire in curti si gradini si vor desemna puncte de predare cu posibilitate de cantarire a materialului vegetal colectat in saci. Totodata se solicita transmiterea pana la data de 30 septembrie catre Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita Nasaud, cantitatile colectate si suprafetele curatate. 

 

Cu deosebita consideratie,

 

 

Director Executiv

 Sever Ioan ROMAN                                                                                            

 

 

 

0 comentarii2429 vizualizări20 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0