Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Din 15 iunie, Romania Recicleaza din nou !

Incepand de luni, 15 iunie 2020, romanii vor avea din nou posibilitatea sa se debaraseze de aparatura veche si bateriile uzate in cadrul campaniei nationale "Romania Recicleaza", organizata de Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

 Ajunsa deja la cea de-a cincea editie, campania se deruleaza in parteneriat cu autoritatile publice locale si are drept obiective cresterea nivelului de informare in randul cetatenilor cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor vechi si incurajarea predarii spre reciclare a acestor tipuri de deseuri periculoase.

 In prima etapa a campaniei, sunt programate actiuni de colectare in Santana, judetul Arad, in judetul Prahova in localitatile Manesti, Cocorastii Mislii, Lipanesti, Berceni, Mizil, in Otelu Rosu - Caras Severin, Pietroasa din judetul Timis, Brad din judetul Hunedoara, Abrud in judetul Alba, Pauca judetul Sibiu, Harsova judetul Constanta, Ludus judetul Mures, Manastirea judetul Calarasi si in Cluj in localitatile Caianu si Mociu. Primariile care doresc sa se alature campaniei si sa organizeze actiuni de colectare, se pot inscrie in continuare in program pe adresa office@environ.ro.

 Colectarea deseurilor se realizeaza de la domiciliu, in baza unei solicitari efectuate pe adresa de e-mail logistica@environ.ro sau la telefon 031.827.0000, iar participantii sunt recompensati pe loc cu tichete valorice in functie de greutatea si tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete in valoare de 20 de lei, iar pentru o masina de spalat rufe tichete in valoare de 30 de lei. Actiunile de colectare din cadrul campaniei "Romania Recicleaza" se realizeaza cu respectarea masurilor de protectie anti COVID19.

 

"Cei mai multi dintre noi au profitat de ultimele luni pe care le-am petrecut mai mult in case pentru a face un inventar al lucrurilor pe care nu le mai folosim, iar unii poate chiar si-au reinnoit aparatura electrocasnica cu aceasta ocazie. In acest context, ne bucuram ca putem sa reluam campania itineranta de colectare "Romania Recicleaza" si sa le oferim oamenilor o  posibilitate simpla de a scapa de vechiturile care le ocupa spatiul si pot afecta mediul inconjurator.

Mai mult decat atat, prin actiuni repetate si mesaje coerente, avem convingerea ca vom reusi in timp sa producem acea schimbare de obiceiuri si comportamente in ceea ce priveste modul in care gestionam deseurile pe care le generam", a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociatia Environ.

 

Lansat in iunie 2018, "Romania Recicleaza" a devenit de la o editie la alta un program national functional de colectare in cadrul caruia mii de romani au predat spre reciclare peste 400 de tone de aparatura electrica veche si baterii uzate. Tinta Romaniei de colectare a deseurilor electrice si electronice pentru anul 2020 este de 45%.

Cea de-a cincea editie a campaniei "Romania Recicleaza" se va desfasura in perioada 15 iunie - 15 noiembrie. Regulamentul oficial si calendarul actiunilor de colectare pot fi accesate pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

 

 

 

 

0 comentarii3045 vizualizări15 iunie 2020




rss 2.0
rss 2.0