Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Procedura de aplicare a vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu.

AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI  BISTRITA-NASAUD informeaza persoanele juridice si persoanele fizice autorizate care desfasoara activitati in baza autorizatiilor de mediu/autorizatiilor integrate de mediu, despre publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului MMAP nr. 1150 din 11.06.2020 privind Procedura de aplicare a vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu.

Data intrarii in vigoare a acestei proceduri este 11 iulie 2020.

Conform prevederilor ordinului mentionat obtinerea vizei anuale este obligatorie atat pentru autorizatiile de mediu si pentru autorizatiile integrate de mediu emise inainte de intrarea in vigoare a prezentului ordin, cat si pentru cele emise dupa intrarea acestuia in vigoare.

Tinand cont de data intrarii in vigoare a Ordinului MMAP nr. 1150 /11.06.2020, titularii autorizatiilor / autorizatiilor integrate de mediu valabile, emise incepand cu data de 08 septembrie au obligatia de a solicita la APM BISTRITA-NASAUD viza anuala in baza unei documentatii care va contine:

  • cerere conform modelului prevazut in anexa nr. 1 la procedura;
  • raportul anual de mediu si/sau raportarile mentionate in actele de reglementare, dupa caz. Pentru evitarea dublarii raportarilor, titularul va mentiona in cerere numarul de inregistrare si data la care a depus la APM BISTRITA-NASAUD rapoartele solicitate prin autorizatia/autorizatia integrata de mediu. In cazul raportarilor efectuate in sistem electronic, titularul va mentiona data la care a incarcat datele in sistem;
  • declaratia pe propria raspundere ca desfasoara activitatea in aceleasi conditii pentru care a fost emisa autorizatia/autorizatia integrata de mediu si ca nu au intervenit modificari de fond care sa afecteze conditiile stabilite prin autorizatie, conform modelului prevazut in anexa nr. 2 la prezenta procedura;
  • dovada achitarii tarifului: 100 lei pentru autorizatiile de mediu/ 300 de lei pentru autorizatiile integrate de mediu.

Termenul in care titularul activitatii solicita aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile si de minimum 60 de zile inainte de ziua si luna corespunzatoare zilei si lunii in care a fost emisa autorizatia pe care acesta o detine. In cazul in care autorizatia pe care acesta o detine a fost revizuita, termenul de 60 de zile se va calcula in functie de ziua si luna in care a fost emisa autorizatia initiala.

 

Cu deosebita consideratie,

Director Executiv - Sever IOAN ROMAN

0 comentarii3262 vizualizări19 iunie 2020




rss 2.0
rss 2.0