Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 20 Octombrie 2020 - 22684 vizitatori azi
Vara Povestilor Eco.

Colectezi selectiv deseurile reciclabile, deseurile electrice si bateriile? Eviti plasticul de unica folosinta? Ai adoptat metode de a economisi apa sau electricitate? Folosesti alternative eco de transport? Participi la plantari sau ecologizari? Refolosesti in mod creativ anumite obiecte, in loc sa le arunci? Daca ai sub 18 ani si practici diferite obiceiuri responsabile fata de mediu, in vara aceasta ii poti inspira si pe altii sa iti urmeze exemplu si poti castiga premii.
 
Patrula de Reciclare, in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, lanseaza concursul "Vara Povestilor Eco" - o competitie de marturii video pentru copii si tineri implicati in protejarea mediului. Pana pe 24 septembrie acestia sunt invitati sa realizeze si sa trimita organizatorilor un video de maximum 1 minut in care prezinta, cu exemple concrete, ce fac ca sa fie "eco" in viata de zi cu zi - acasa, pe strada sau in vacanta.
 
Cei interesati pot participa fie individual, fie in echipa. Filmele care respecta criteriile de eligibilitate vor intra intr-o tombola cu premii, la sfarsitul lunii septembrie. Concursul va acorda 10 premii individuale la categoria "Super Eco Story" si 3 premii de echipa la categoria "Super Eco Team".
 
La sectiunea pentru echipe vor fi luate in considerare filmele realizate de grupurile de elevi care au un proiect comun sau sunt implicati in anumite activitati de protejare a mediului. Filmele vor fi difuzate pe site, pe pagina Facebook si canalul YouTube ale programului.
 
"Multi cred ca un stil de viata responsabil fata de mediu e prea complicat. Auzim des "nu are cine, la noi nu se face..."  Este fie o scuza fie o perceptie gresita. Copiii si tinerii au reusit sa aduca, in scolile si in familiile lor, atatea schimbari benefice. Incurajandu-i sa-si povesteasca experientele concrete, intr-un format care le este familiar, le apreciem initiativele, si, in acelasi timp, le dam ocazia sa arate ca se poate.

Concursul "Vara Povestilor Eco" marcheaza inceputul parteneriatului dintre Patrula de Reciclare si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Acest parteneriat este un nou imbold, pentru comunitatea voluntarilor din program, sa dea exemple despre cum ne putem "recicla" obiceiurile proaste si le putem transforma in obiceiuri bune, responsabile. In fond, copiii si tinerii sunt cei care vor trai in lumea pe care o definesc actiunile noastre, azi. Din aceasta perspectiva, alaturi de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor oferim o "voce" cat mai puternica generatiei lor" spune Alexandra Arnautu, directorul programului.
 
"Vara Povestilor Eco" este primul concurs al Patrulei de Reciclare accesibil si tinerilor care nu sunt inscrisi in program. Participantii se pot inspira si orienta cu ajutorul celor 20 de idei eco pentru 2020, o lista de subiecte de actualitate in domeniu pe care Patrula de Reciclare se axeaza la aceasta editie.
 
Concursul, organizat de catre Asociatia Volens in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor le ofera copiilor oportunitatea sa prezinte gesturile lor de grija fata de natura si sa incurajeze, pe o scara cat mai larga, comportamentul responsabil.
 
Patrula de Reciclare isi continua si pe perioada vacantei de vara activitatea creativa care a consacrat programul drept o platforma nationala de excelenta in educatia de mediu. Prescolari, elevi si liceeni din toata tara promoveaza obiceiurile bune in comunitatile lor din toata tara.
 
Regulamentul competitiei se afla pe site.

Cu ganduri bune,

Ada Lungu 
Presedinte
Asociatia Volens

M. 0720 361 628

 

 
W. www.patruladereciclare.ro
FB. facebook.com/patruladereciclare
YT. youtube/user/PatruladeReciclare

0 comentarii1687 vizualizări05 august 2020
rss 2.0
rss 2.0