Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Avertizare Meteo. Se vor inregistra precipitatii, predominant ninsori si depuneri de strat de zapada.

Conform informarii meteorologice emise de Administratia Nationala  de Meteorologie incepand de sambata 02 decembrie ora 13:00 pana duminica 03 decembrie ora 23:00, se vor inregistra precipitatii predominant ninsori si depuneri de strat de zapada, precum si intensificari ale vantului, mai ales la munte unde rafalele vor depasi 60-70 km/h, iar pe creste 80-90hm/h spulberand zapada.

Zonele din judet, in  care s-a intervenit in ultimele 24 h, din punct de vedere al dezapezirii cailor de transport rutier au fost:

- DN 17 Piatra Fantanele, unde pentru fluidizarea traficului au actionat 3 utilaje cu 20 tone material antiderapant;

- DJ 172 D Colibita, unde au intervenit 2 utilaje cu 13 tone material antiderapant;

- DJ 172 D Ilva  Mica,  unde un utilaj a folosit 4 tone material antiderapant.

Momentan in Pasul Tihuta  ninge,  iar rafalele vantului ajung la 40 km/h, circulatia desfasurandu-se in conditii de iarna, in zona Rodna ninge, dar nu au fost sesizate probleme, iar Pasul Rotunda este inchis in aceasta perioada  a anului.

Pentru siguranta cetatenilor Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda evitarea porniri la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca deplasarea este absolut necesara, sa se informeze in prealabil, daca pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Inainte de plecare, sa se asigure ca sistemul de incalzire functioneaza eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehicolul este echipat corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, sac cu nisip etc).

 

 Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Gherghel Ionela

0 comentarii3206 vizualizări02 decembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0