Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Manifestari de instabilitate atmosferica - COD GALBEN.

INFORMARE METEOROLOGICA - Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10 - 19 iunie, ora 23. Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp.

      Nota: Indeosebi luni (17 iunie), disconfortul termic va fi ridicat in orele amiezii, pe arii relativ extinse in regiunile sudice, estice si local in cele centrale, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.


MESAJ 1 - ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 12 - 17 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata, cantitati de apa insemnate
Zone afectate: conform textului si hartii

      In intervalul vizat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesajprin avertizari de vreme severa imediata.

 


MESAJ 2

ATENTIONARE METEOROLOGICA
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23 - 18 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata
Zone afectate: conform textului si hartii

      In Moldova, nordul si vestul Munteniei precum si in Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si posibil grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesajprin avertizari de vreme severa.

0 comentarii3465 vizualizări17 iunie 2019




rss 2.0
rss 2.0