Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ITI DAU HAINA DE PE MINE.....

De multe ori am  fost in situatia sa fiu oprita pe strada de  persoane mai inchise la culoare  si care apelau la bunavointa mea pentru un sprijin financiar de  moment. In cele mai multe din cazuri, cei care imi solicitau ajutorul erau copii, cu un aspect exterior care iti inmuia inima impietrita si te determina sa te scormonesti prin buzunare. 

               Cu ani in urma, am avut  o experienta trista cand unul fara un picior pe care l-am "mituit " cu niste bani pentru painea cea de toate zilele a confundat "brokerei-ul cu crasma, mi-am jurat atunci sa nu mai  fac cu un leu, doi cersetori. Promisiune onorata si astazi .

Intre timp datele problemei s-au schimbat, au aparut politistii comunitari si tomberoanele de gunoi. Primii si-au luat treaba in serios, iar rezultatul a fost ca cersetorii s-au organizat la randul lor si ei.

Unii au trecut la cersit bani, altii se ofera sa-ti duca la locul special amenajat  caruciorul pe care tocmai l-ai incarcat cu produse, serviciu evident cu tenta de autorecompensa.

Cea mai numeroasa insa  mi se pare acea categorie care are drept locul de munca.....in tomberoanele construite cu atata truda de catre operatorul de salubrizare.

               Intre timp si acestia s-au modernizat si in colaborare cu municipalitatea bistriteana au postat niste tomberoane numai pentru haine. Aceste containere model european, au fost amplasate cu scopul ca hainele sa nu fie aruncate in acelasi loc cu biodegradabile, sticle sau chiar metale , ci dupa o selectie amanuntita sa fie (cred ) spalate, aranjate si trimise acolo unde este nevoie de ele.

Problema grava este ca si acestui sistem, concetatenii nostri....europeni i-au venit de hac, persoanele interesate apeland inclusiv la levitatie pentru a putea extrage hainele din acele containere. 

 Ma intreb oare, aceste persoane au calitatea de angajat sau lucreaza in acord cu politia comunitara de isi permit ca ziua in amiaza mare sa extraga "razaturile " depasite  moda din containerele amplasate pe spatiul public.

 

     Anda Orban

0 comentarii3031 vizualizări19 august 2014




rss 2.0
rss 2.0