Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Stam mai rau decat ca dupa primul razboi mondial...

Stam mai rau decat dupa primul razboi mondial fie si daca examinam radiografia dezastrului demografic - iar consecintele sunt teribile la nivelul securitatii nationale si existentei noastre ca neam, ca tara practic nu mai avem, e o ruina. In Romania, in 1930 se nasteau 482.000 copii. In 1946, 391.000 de romani, atentie, in pofida teribilului dezastru al razboiului mondial. Media anuala a nasterilor a ramas in jur de 400.000 pana in 1962, cand a coborat la 300.000.

Apoi, in 1967 si 1968 a urcat la peste 520.000. Pentru comparatie, anul trecut au venit pe lume mai putin de 200.000 de romani. Anul acesta, In primele 7 luni s-au nascut putin peste 104.000 de copii, cu 7500 mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform unui raport recent al Institutul National de Statistica (INS).
.
In primele 7 luni din 2016, numarul decedatilor il depasea cu 38.000 pe cel al nou-nascutilor, in acest an diferenta dintre cei veniti pe lume si cei care au plecat dintre noi a urcat la 50.000.
Imbatranirea populatiei reduce si ritmul de crestere economica iar serviciile de sanatate vor fi suprasaturate de fenomenul de imbatranire a populatie, deoarece in mod fatal persoanele varstnice sunt mai vulnerabile fata de bolile cronice, situatie ce va antrena costuri medicale sporite.

Presiunea masei de pensionari asupra platitorilor activi ai pensiilor, salariatii, a crescut constant. De la 315 pensionari la 1000 salariati in 1990, s-a ajuns la 1.125 pensionari la 1000 salariati in anul 2010.
.
Comparand datele oferite de ultimele trei recensaminte ale populatiei Romaniei, rezulta ca in anul 1992 populatia Romaniei a fost de 22.810.035 locuitori. Fata de anul 1992, in 2011 populatia a scazut cu aproximativ 2,7 milioane de persoane. Cele 9 milioane de avorturi au vaduvit populatia Romaniei de sporul ce l-ar fi avut in mod normal.
.
Jefuirea avutului national si saracirea populatiei au fost principalele cauze ale avorturilor, tinerii neavand posibilitatea de a-si intemeia o familie, acestia alegand migratia - peste 5 milioane de romani au plecat" afara" care incotro. Lehamitea de clasa politica din Romania si hotia generalizata, care le fura batranilor pensiile si tinerilor viitorul duce la exod. Dupa Siria, care este prinsa intr-un teribil razboi, Romania urmeaza in topul mondial al fenomenului "migratiei", desi, aparent la noi nu ar fi razboi.
Ei bine este, unul pe tacute.

Parti din Romania arata ca in Siria, dupa bombardamente, ruine industriale parasite, orase depopulate, mizerie si dezastru. Tinerii de azi se duc aiurea, pentru a-si face un rost - o statistica recenta se referea la 46 % dintre tineri care vor sa plece. Si care chiar pleaca.
.
Fenomenul de parasire a tarii, in principal de catre populatia tanara si adulta, este inca un factor care a condus la accelerarea procesului de imbatranire demografica in Romania. Scaderea puterii de cumparare a generat o situatie dramatica, tot mai multi varstnici neputandu-si asigura din pensie acoperirea cheltuielilor minime cotidiene legate de alimentatie, intretinerea locuintei si a medicamentelor, acestia ajungand in strada sau la cheremul Clanurilor tiganesti care le-au luat casele cu forta, cu complicitatea primarilor corupti ce le-au oferit datele din evidentele sociale ale primariilor, vezi cazul Timisoara, dar si la Bucuresti, sectoarele 1, 4, si 5, unde au avut loc niste arestari acum cativa ani si dupa aceea tacere.
.
Un numar de aproximativ 3000 de securisti au inhatat, vandut si distrus munca a trei generatii de romani, ce au mai fost furati inca odata, inainte, si de catre rusi si comunistii adusi de Moscova. S-a risipit cam tot ceea ce a insemnat un sistem de valori, coeziune sociala si normalitate traditionala. Toate acestea, plus desfigurarea identitara a Romaniei si nimicirea tuturor resurselor sale de patrimoniu.
.
Dupa 1989 Moscova a revenit in forta in Romania, ocupata practic, si a urmat destructurarea completa a economiei si avutului tarii, cu complicitatea securistilor pomeniti si a structurii KGB si GRU instalata in fruntea statului de la Ilici si Vasile Ionel in jos via Nicolae Militaru.

Resursele esentiale ale tarii, subsolul, padurile, pamantul, plus administrarea gazelor, apei, curentului, si alimentatia - au fost predate strainilor de guvernele tradatoare succedate din 89 incoace. Baza industriala a fost tocata si dusa in Transnistria, la topitoria de la Rabnita, de catre tiganii securistilor, imediat ce Petre Roman a lansat semnalul public, pentru cine isi mai aduce aminte, cu industria la fier vechi…
.
Petre Roman, doar in primul sau an, in 1990, a guvernat exclusiv cu HG-uri clasificate, iar si astazi peste 30 % dintre deciziile primului Cabinet Petre Roman sunt secrete. Conform datelor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor doar 888 sunt publice, restul de 479 au fost "ascunse".

Secretizarea a tot continuat, groparii tarii si-au ascuns bine urmele: Petre Roman (premier 1990-1991) - chiar prima decizie a Guvernului Romaniei de dupa Revolutie este o H.G. care nu a fost publicata nici astazi. Numarul HG-urilor clasificate, in perioada 1990-1992 a fost de 604; in 1990 au fost 479 H.G. secrete; in 1991 avem 95 H.G. secrete; in 1992 sunt 30 H.G.secrete.

Pe timpul Guvernarii Nicolae Vacaroiu (premier 1992-1996) s-au aprobat 70 de legi secrete si 434 de H.G.-uri clasificate, pe timpul Guvernarii Adrian Nastase (premier 2000-2004) au fost elaborate 97 de legi secrete si 412 H.G.-uri secrete, iar timpul copilutului sau, Victor Ponta (premier 2012-2015), au fost emise 340 H.G.-uri secrete.
.
Au ramas secrete nu doar aceste legi si HG-uri ci si modul de functionare a FPS-ul, institutia cheie a destructurarii Patrimoniului statului, condus de Emil Dima, deputat PSD pana recent, care sub atenta diriguire a lui Ion Iliescu, a decapitalizat tot patrimoniul industrial, in perioada 1990-1996, opera continuata de Conventia Democrata a lui Umil Constantinescu.

Domeniul zootehnic a fost nimicit, din cel mai mare exportator de carne si produse din carne din Estul Europei, Romania a devenit cel mai mare importator de asemenea produse.
Piscicultura a fost distrusa, odata cu Flota, Romania, era pana in 1988, pe primele locuri in Europa la pescuit oceanic, aveam nave cum nici Marea Britanie nu avea, nave-fabrici de procesare a pestelui. Astazi, Romania nu mai are flota oceanica de pescuit, iar productia interna este cu mult sub jumatatea celei obtinute inainte de 1989.
.
Faramitarea terenului, impusa de Ion Iliescu si Silviu Brucan, a constituit principala cauza a prabusirii agriculturii si zootehniei - blestemata initiativa FSN a Legii privind fondul funciar, Legea nr.18, poate cea mai nenorocita lege a Romaniei, inspirata direct de Silviu Brucan si sustinuta de aghiotantul lui, Petre Roman.
Tot prin Legea nr. 18 - a lui Brucan, si Legea nr. 1/2000 s-a ajuns sa avem jumatate din suprafata silvica a Romaniei defrisata.
.
Din paduri si alte terenuri cu vegetatie forestiera insumand aproape 7 milioane de hectare, s-au taiat 52 %, via Omar Hayssam, Verestroy Attila plus austriacul Schweighofer - medaliat de Ion Iliescu si adus de Nastase. Sistemul de irigatii a fost devastat - pana in 1989, Romania avea o suprafata amenajata pentru irigatii de peste 3 milioane de hectare si tot 3 milioane de hectare erau amenajate pentru desecari, iar pe 2,2 milioane de hectare se executau lucrari de combatere a eroziunii solului. Astazi, nu se iriga decat 300.000-400.000 de hectare.
.
Din cele aproape 14,8 milioane de hectare de teren agricol, 9.358.130 de hectare reprezinta suprafata arabila a tarii si aproape 65% din suprafata arabila se incadreaza in zona I si in zona a II-a de fertilitate - milioane de hectare de teren arabil de calitate exceptionala la nivel european, din care mai bine de jumatate a ajuns parloaga sau a fost faramitat in asa hal, incat este de nefolosit. Pamantul romanesc este acum principala tinta a strainilor, suprafete enorme fiind transferate, cu rapididate, in mainile celor de "Afara", via Acordul de aderare UE "negociat" in anul 2004, in timpul mandatului premierului Adrian Nastase, proprietar a vreo 4000 de hectare si cu o avere de vreo 2 miliarde de euro, pusa bine.
.
Desavarsirea nimicirii agriculturii s-a facut via Programul ASAL, acceptat de toate guvernele de dupa 1989, un plan de distrugere a tuturor componentelor si parghiilor agriculturii - intreaga baza de productie si prelucrare a agriculturii fiind dezorganizata si apoi distrusa.

Seful echipei de negociatori din partea romaneasca, prin intermediul careia s-a negociat cu Banca Mondiala programul ASAL, a fost Traian Basescu, iar dispozitiile de destructurare conexe Acordului au fost ordonate de Mugur Isarescu. Tot Mugur Isarescu, general SIE, a mai avut un rol major - respectiv devalorizarea masiva a monedei nationale si imprastierea la o rata derizorie a tuturor creantelor Romaniei (Egipt, Irak, Sudan, Libia etc), pas sustinut si de prim-ministrul Theodor Stolojan, rasplatit ulterior cu un post la Banca Mondiala, de unde ne vine tot binele.
.
Prin falimentarea controlata a bancilor Dacia Felix, Credit Bank, Columna, Bancorex, Bankcoop, Banca Internationala a Religiilor - plus celebrele scheme piramidale, administrate tot de securisti - Caritas, Gerald, FNI, SAFI, SOV Invest etc s-au jefuit romanii de banii lichizi - banii cetatenilor s-au evaporat si apoi au sublimat in buzunarele Cartelului securistic.
.
Totul cu complicitatea Bancii "nationale", condusa de aceleasi cadre Secu, cu Isarescu la varf. Alaturi de Isarescu si Basescu si Valeriu Stoica au lucrat cu varf si indesat la distrugerea sistemului bancar romanesc - cu aportul major al unui anume Ariel Shalev, praduitor din Israel, cu antene moscovite. Banii a milioane de romani au fost varsati in conturile mafiei securistice, cu varfuri la vedere de teapa unor Vintu, Ion Nicolae, Voiculescu etc
.
Banca asa zis nationala, condusa de abjectul cadru SIE, general locotent cel putin, face parte din mecanismul de indatorare si nimicire a populatiei, impovarata de venituri tot mai mici si de costuri tot mai mari, plus datoare pe veci datorita creditelor garantate cu locuinta, cel mai adesea, nu degeaba capcana pietei imobiliare functioneaza atat de fara gres, chiar pe recesiune. Piata imobiliara controlata aproape total tot de straini - numai un singur rus, Anatoli Ciubais, fost vicepremier in vremea lui Eltin detine 14 la suta din piata din Bucuresti, in rest avem evreii, tot de limba rusa la baza, multi dintre ei cadre ale serviciilor, ca celebrii frati Offer, nu doar in Bucuresti ci si la Brasov de exemplu unde o singura familie detine cam jumate din oras.
.
Principalele repere ale industriei petroliere, Petrom si Rompetrol, au ajuns pe mainile rusilor, via Adrian Nastase, Patriciu, Isarescu si restul clasei politice. Iar datoriile Rompetrol au fost sterse cu buretele chiar de Victor Ponta. Tot rusii au primit si repere strategice, nimicite complet, vezi Slatina, COS Targoviste, ce trimitea oteluri speciale inclusiv in Germania…
In ultimii 20 de ani, pagubele inregistrate de Romania, din cauza distrugerii fondurilor fixe (uzine, fabrici, flota, banci, statiuni turistice, IAS-uri, sisteme de irigatii etc.) si a prabusirii productiei au depasit 400 de miliarde de euro.
.
La care se adauga si pagubele produse de jaf si coruptie - s-au scos din Romania, conform evaluarii oficiale a BNR, peste 500 de miliarde de euro.
Marele Jaf National, care a debutat sub patronajul lui Iliescu si Roman a continuat neincetat, vreme de peste doua decenii, sub toate guvernarile care s-au succedat.
Doar 8 la suta din economie mai apartine statului roman restul este controlat de capitalul strain. Romanii sunt pe moarte sau fug din tara, care incotro.
.
Noii colonisti au cale libera sa vina…

 

Gheorghe Roncea

 

.

 

Material primit la redactie. 

0 comentarii3612 vizualizări30 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0