Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
AM VOTAT LA COLIBITA.

Din gura presei si din cuvintele liderului judetean, am dedus ca s-au finalizat lucrarile la drumul  Ilva Mica-Joseni si Bistrita Birgaului - Colibita. Am dorit cu orice pret sa am un dialog cu aceasta zona incantatoare, fapt petrecut duminica, 10 noiembrie 2019, o zi splendida si o  ocazie minunata oferita de familia ing. Nelu si Doina Daian, din Sighet, care au venit la noi in vizita si au fost incantati de propunerea mea de a face o excursie pe aceasta ruta recent modernizata. La ora 10 am plecat spre Valea Ilvelor si de la Ilva Mica am luat-o in dreapta pe un drum in stil american. Am facut un scurt popas la Manastire si la Muzeul satesc din Joseni, de unde am luat pe scriitorul Mihai Biltag si impreuna am strabatut drumul spre Colibita, o alta minune inginereasca. Ne-am plimbat prin statiune, am apreciat faptul ca lucrarile de modernizare   a drumului se continua spre biserica si scoala. Am poposit la casutele (aflate in ruina) unde aveau loc taberele scolare. Vremuri frumoase au fost candva aici, unde ani in sir copiii isi petreceau o parte din vacanta in mod gratuit sau cu pret redus. Ne-am plimbat prin sat, am apreciat biserica si scoala si zeci de pensiuni pe toata intinderea.

Ne-am gasit intr-o lume noua, eu cu sotia Lucretia si familia din Sighet, incantati de  peisajul natural, in amintirea acestor locuri, ne-am decis sa votam aici. Am intrat in scoala, unde era sectia de votare, unde domnea o ordine si disciplina desavarsita, cu oameni minunati. Ne-au primit cu zambete si vorbe incarcate de respect si omenie. Am predat cartile de identitate  si am semnat pe listele speciale. Ne-au multumit ca ne-am exprimat votul in sectia lor. Am coborat  spre coada lacului, loc amenajat ca pe litoral, hotel, restaurant, terase, barci si biciclete de inchiriat, un patron cu ganduri bune si cu dotari de tip occidental, ce ridica calitatea zonei si atrage tot mai multi turisti. Un centru al vietii culturale si comerciale, cu sali mari si scena in aer liber pentru concerte sau adunari comunitare.

O zi de neuitat, intr-un paradis ce ne-a primit cu bratele deschise. Un gest frumos spre a impartasi momentul zilei de azi.

 

IoanMititean

0 comentarii2107 vizualizări12 noiembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0