Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Tanar decedat intr-o padure, sub un atelaj hipo remorcat de un tractor, rasturnate, sub resturi de exploatare a vegetatiei forestiere.

Peste 6.000 mc material lemnos confiscat de politistii bistriteni. In perioada 19-20 mai a.c., in urma actiunilor desfasurate de catre politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialisti silvici din cadrul Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj, la trei societati comerciale din orasul Beclean, precum si comunele Chiuza si Tarlisua au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 25.000 de lei, si a fost dispusa confiscarea a 6.163,6 mc material lemnos, in valoare de 1.028.619 lei.

 


             Tanar decedat intr-o padure, sub un atelaj hipo remorcat de un tractor, rasturnate, sub resturi de exploatare a vegetatiei forestiere

               La data de 20 mai a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 despre faptul ca o persoana a fost gasita decedata intr-o padure, sub un atelaj hipo remorcat de un tractor, rasturnate, sub resturi de exploatare a vegetatiei forestiere.

             La fata locului politistii au identificat cadavrul unui tanar, in varsta de 26 de ani, din cartier Slatinita, stabilindu-se in urma cercetarilor efectuate faptul ca in cursul zilei de 19 mai a.c., acesta ar fi plecat de la domiciliu, singur, cu un tractor agricol articulat, in zona numita Steregoi, de pe raza localitatii Nepos, comuna Feldru, in padurea proprietate a comunei Dumitra, dupa resturi de exploatare forestiera.

              In momentul in care tanarul cobora o panta prin padure, a incercat sa patrunda pe un drum forestier cu utilajul ce tracta un atelaj hipo, incarcat cu resturi de vegetatie forestiera, iar din cauza efectuarii unei manevre bruste a utilajului acesta s-a rasturnat.

              Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

 

 

            Minora accidentata pe o trecere pentru pietoni

              La data de 20 mai a.c., un barbat, in varsta de 68 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, la o trecere pentru pietoni amenajata inaintea unei intersectii, nu a acordat prioritate de trecere si a surprins si accidentat o minora, de 13 ani, din comuna Livezile, care era angajata regulamentar in traversarea strazii.

            In urma producerii accidentului minora a suferit leziuni corporale usoare.

             Fata de conducatorul autoturismului sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 


             Accident de circulatie produs pe fondul oboselii la volan

               La data de 21 mai a.c., un barbat, in varsta de 37 de ani, din judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localitatii Tureac, in directia Vatra Dornei-Bistrita, datorita oboselii a atipit la volan, a patruns pe contrasens, a parasit partea carosabila si a colizionat un podet.

             Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

            Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul Rutier.

           

***

 

   Politistii recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Nu conduceti mai mult de 8 ore pe zi!
  • Faceti pauze regulate, de cate 15 minute fiecare, odata la 2 ore. 
  • Daca simtiti ca sunteti obositi, opriti intr-un loc sigur, gandindu-va atat la siguranta dumneavoastra personala, cat si la riscurile ce pot aparea in trafic. Daca va aflati pe autostrada, nu opriti pe banda de urgenta!
  • Cel mai eficient mod de a contracara oboseala este cafeaua si un somn scurt;
  • Planuiti rutele in asa fel incat sa fie posibil sa faceti pauzele necesare, inclusiv cazarea, daca e nevoie sa ramaneti undeva peste noapte;
  • Nu porniti la drum lung daca sunteti obositi!

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2772 vizualizări21 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0