Politie Sambata 23 Iunie 2018 - 15776 vizitatori azi
SARBATOAREA PASTELUI IN SIGURANTA.

Pentru siguranta cetatenilor, in zilele de Paste, politistii bistriteni au continuat actiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite si pentru fluidizarea traficului si diminuarea riscului rutierIn urma activitatilor desfasurate, au fost sesizate 39 de infractiuni si au fost aplicate peste 550 de sanctiuni contraventionale.

In perioada 14 - 17 aprilie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, politistii au desfasurat 29 de actiuni si controale, intervenind la 209 de evenimente sesizate prin SNUAU 112.

In urma actiunilor desfasurate, au fost sesizate 39 infractiuni, dintre care 13 contra persoanei, 12 contra patrimoniului, 13 la regimul sigurantei rutiere si 1 pentru alte genuri de infractiuni.

Politistii au intervenit si au aplicat 568 de sanctiuni contraventionale, dintre care 71  la Legea nr. 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 39 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 6 la alte acte normative.

In urma actiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 452 de sanctiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice (4 pentru consum de alcool si 183 pentru viteza)

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 226 819 de lei.

Ca masuri complementare, au fost retinute 40 permise de conducere, din care 4 pentru consum de alcool, 13 pentru viteza si 13 pentru alte abateri, fiind retrase 5 certificate de inmatriculare.

 Multumim cetatenilor care respecta legea, contribuind astfel la mentinerea unui climat de liniste si siguranta.

 Exemplificari:     

La data de 14 aprilie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic, un barbat, de 27 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, fara a detine permis de conducere.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

In cauza s-a intocmit dosar penal.

 

***

De asemenea, la data de 17 aprilie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic, un tanar, de 26 ani, din Bistrita in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Tanarul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal.

 

***

La data de 16 aprilie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au identificat in trafic, un barbat, de 28 ani, din Sieu-Magherus, in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii, fara a detine permis de conducere.

In cauza s-a intocmit dosar penal.

 

***

 

 La data de 17 aprilie a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Beclean, au identificat in trafic, un tanar, de 23 ani, din Spermezeu, in timp ce conducea un autoturism, pe raza orasului Beclean, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul cu alcoolemie.

 

***

 La data de 16 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, au identificat in trafic un tanar, de 22 ani, din Gersa 1, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

In cauza s-a intocmit dosar penal.

 

***

 

Totodata, la aceeasi data, politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai, au depistat in trafic un barbat, de 26 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un moped, prin oras, fara a detine permis de conducere si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

La data de 17 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat, pe DJU 172 E, pe raza localitatii Matei, un minor, de 16 ani, in timp ce conducea o motocicleta neinmatriculata si fara a detine permis de conducere. 

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat, respectiv conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere.

 

***

     La aceeasi data, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic, un barbat, de 58 ani, din Nasaud, in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acestuia i-au fost recoltate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.      

 

***       

La data de 18 aprilie a.c., un tanar, de 18 ani, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Prundu Birgaului, a pierdut controlul volanului si a colizionat cu partea din fata a autoturismului, balustrada podului, aflat in afara partii carosabile.

 In urma verficarilor efectuate, politistii au stabilit ca tanarul se afla sub influenta bauturilor alcoolice si nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala Prundu Birgaului sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolemiei si conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2737 vizualizări18 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0