Politie Sambata 23 Iunie 2018 - 15900 vizitatori azi
Restrictii de circulatie pe DN 17 C. A comis opt furturi. Abateri la regimul rutier.

Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va informeaza ca, in perioada 19-23 iunie 2017, pe DN 17 C se vor institui restrictii de circulatie. Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud va informeaza ca in perioada 19-23 iunie a.c., ca urmare a unor lucrari de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferata, situata pe DN 17 C, la iesire din localitatea Cosbuc spre Telciu, se vor institui restrictii de circulatie.

Ca urmare a restrictiilor instituite, in perioada mentionata, in intervalul orar 08.00-18.00, in zona se va circula alternativ, pe un singur sens de mers.  Va rugam sa circulati prudent si sa respectati indicatiile lucratorilor aflati in zona!

 

.

 

ACTIUNI PREVENTIVE, PE LINIE RUTIERA

 Abateri la regimul rutier, sanctionate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Joi, 15 iunie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum si pentru sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie si pun astfel in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 Actiunile au avut loc pe raza intregului judet, politistii constatand peste 250 de abateri la regimul rutier, in valoare totala de 46.700 lei.

 Ca masura complementara, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 9 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de inmatriculare, ca urmare a unor defectiuni tehnice, constatate.

 Actiunile vor continua si in acest sfarsit de saptamana, urmarindu-se cresterea gradului de siguranta in randul cetatenilor, precum si prevenirea accidentelor de circulatie.

 

***

La data de 15 iunie a.c., pe o strada din municipiul Bistrita, politistii Biroului Rutier au identificat un tanar, de 23 de ani, din Bacau, care, la data de 14 iunie a.c., a fost implicat intr-un accident rutier, soldat doar cu avarii.

 Din verificarile politistilor a rezultat faptul ca tanarul figureaza ca avand dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din Romania, suspendat, pe o perioada de 120 zile. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii rutieri i-au intocmit dosar penal, pentru conducere fara permis.

 

 

Politia Rutiera Romana atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

 Recomandam conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

 Totodata, atragem atentia asupra respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unii dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania. Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule!

 Reduceti viteza in locurile impuse de lege si in special la trecerile pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii!

 Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 Consumul de alcool reprezinta una din cauzele inca frecvente de conturbare a capacitatii de conducere. Actiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefasta la conducatorii auto obositi, la cei care sufera de astenie nervoasa si la cei care urmeaza un tratament medicamentos, in special cu sedative. Nu urcati la volan dupa ce ati consumat bauturi alcoolice deoarece prezenta alcoolului in sange va diminueaza reflexele!

Adoptati un comportament preventiv in trafic!

 

.

 

Identificat si retinut de politisti, dupa ce ar fi comis opt furturi, toate pe raza municipiului Bistrita.

 La data de 15 iunie a.c, in cadrul cercetarilor efectuate de politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, in opt dosare de furt, inregistrate cu autor necunoscut, a fost identificat un barbat, de 33 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea faptelor.

Astfel, din cercetarile efectuate de politisti, a rezultat faptul ca in perioada 30 aprilie-6 iunie a.c., cel in cauza ar fi sustras bani si bunuri din incinta mai multor baruri, restaurante si cafenele, toate din Bistrita, profitand de neatentia personalului sau a clientilor.

De asemenea, in aceeasi perioada, barbatul este banuit ca ar fi sustras mai multe unelte electrice, dintr-o locuinta situata in Bistrita, precum si un telefon mobil pe care i l-a incredintat un barbat, pentru a-l folosi.

Prejudiciul, in valoare totala de 4130 lei a fost recuperat partial.

Fata de cel in cauza, politistii Biroului de Investigatii Criminale au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 ore, urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

 

          Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 15 iunie a.c., politistii bistriteni au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unui barbat, de 40 de ani, din Chiochis.

 Barbatul a fost condamnat la 7 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de omor, si a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

0 comentarii1659 vizualizări16 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0