Politie Sambata 23 Iunie 2018 - 15876 vizitatori azi
Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

La data de 16 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis impotriva unui barbat, de 48 ani, din Nasaud, fiind condamnat la 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte. Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

     Barbat, de 27 ani, retinut pentru comiterea infractiunii de distrugere.

 Ieri, 18 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au dispus retinerea pentru 24 ore a unui barbat, de 27 ani, din Nasaud, cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

 Acesta este banuit ca la data de 18 iunie a.c., a provocat distrugeri in valoare de 2700 lei, la doua autoturisme, parcate pe raza orasului Nasaud.

 Barbatul urmeaza a fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 La data de 18 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice impreuna cu politistii Serviciului de Ordine Publica au actionat pentru  asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale la unitatile de cazare, pe raza intregului judet.

 Astfel, au fost efectuate controale de specialitate la unitati comerciale de pe raza judetului, avand ca scop prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si altor ilegalitati specifice.

 In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 18 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 21.000 lei si a fost confiscat numerar in suma de 100 lei.   

 

35 permise de conducere retinute de politisti la sfarsit de saptamana.

 In perioada 16-18 iunie a.c., politistii bistriteni au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 In perioada mentionata, la nivel judetean au fost aplicate 673 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 184 920 lei, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

 De asemenea, ca urmare a unor nereguli tehnice constatate, politistii au retras 14 certificate de inmatriculare. Totodata, fata de 35 conducatori auto a fost luata masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru diverse abateri.

 

Exemple:

 La data de 16 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic un barbat, de 28 ani, din Cormaia, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat prin localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul are permisul de conducere retinut.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui autovehicul neinmatriculat si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

  La data de 17 iunie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat in trafic un barbat, de 60 ani, din Podirei, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Chintelnic, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 17 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic, un tanar, de 23 ani, din Nimigea de Sus, in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii Bistrita, fiind sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

De asemenea, la data de 18 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 19 ani, din Tagu, in timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Bistrita, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

0 comentarii1358 vizualizări19 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0