Politie Joi 19 Iulie 2018 - 32808 vizitatori azi
NU CONDUCETI AUTOVEHICULE SUB INFLUENTA ALCOOLULUI!

La data de 7 august a.c., un barbat, de 55 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 G, prin localitatea Saratel, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, patrunzand pe contrasens, unde a colizionat un stalp de electricitate. Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Sectia 1 Politie Rurala Bistrita sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

  • Nu consumati bauturi alcoolice inainte de a va urca la volan!

 

  • Conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice constituie una dintre cele mai des intalnite cauze generatoare de accidente rutiere.

 

  • Conducand vehicule sub influenta alcoolului, puneti in pericol atat siguranta dumneavoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 

  • Conform art. 102 (3) din OUG 195/2002 Rep., privind circulatia pe drumurile publice: Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni (9-20 puncte amenda) si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul a urmatoarelor fapte: 

a)    Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;

  

  • Conform art. 336 (1) din Codul Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. 

 

0 comentarii1365 vizualizări08 august 2017
rss 2.0
rss 2.0