Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
RESPECTATI REGULILE DE CIRCULATIE! CONDUCETI PREVENTIV!

In acest sfarsit de saptamana, la nivel judetean, politistii au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere. In perioada 7-9 octombrie a.c., la nivel judetean, politistii de la ordine publica si rutiera au desfasurat actiuni preventive pentru cresterea gradului de siguranta in randul cetatenilor, precum si pentru prevenirea accidentelor de circulatie.

 Politistii rutieri au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din judet, dar si pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum si pentru sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

 Astfel, ca urmare a constatarii unor abateri la regimul rutier, au fost retinute 25 de permise de conducere si au fost retrase 13 certificate de inmatriculare.

 Cu ocazia actiunilor desfasurate  in acest sfarsit de saptamana, au fost aplicate 534 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor este de 169.250 lei.

 De asemenea, politistii au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe Valea Budacului si Valea Somesului, ocazie cu care au fost constate si aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 10.000 lei si s-a confiscat cantitatea de 6,12 mc material lemnos.

 

 

 

  

Avand in vedere conditiile meteo din aceasta perioada, politistii va recomanda sa conduceti preventiv si sa adaptati permanent viteza la conditiile de trafic.

 Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare.

 Totodata, politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza si adaptarii vitezei la conditiile meteo si de drum, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.  

 

.

 

 

ZIUA SIGURANTEI RUTIERE IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD

 Peste 1000 de elevi si cadre didactice, din orasul Nasaud, impreuna cu politistii de la Rutiera, Ordine Publica si Prevenire au organizat "Marsul impotriva vitezei", in ziua destinata sigurantei rutiere.

 Astazi, 6 octombrie a.c., politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, alaturi de cei ai Serviciului Rutier si din cadrul Politiei Orasului Nasaud au organizat "Marsul impotriva vitezei", in contextul Zilei Sigurantei Rutiere, din cadrul evenimentului "Saptamana Prevenirii Criminalitatii".

 Scopul acestei activitati a fost de a constientiza conducatorii auto cu privire la una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere in judetul nostru: VITEZA.

Au raspuns prezent invitatiei noastre, si le multumim pentru implicare, cadre didactice din toate scolile din orasul Nasaud si, alaturi de copii, au confectionat pancarte cu mesaje preventive si recomandari adresate si menite sa-i faca pe conducatorii auto mai responsabili in trafic.

Astfel, peste 1300 de elevi de la Scoala Generala "Mihai Eminescu, Colegiile Economic, Silvic si "George Cosbuc" au defilat pe bulevardul Granicerilor, din orasul Nasaud, cu semne de circulatie, recomandari si au intonat mesaje preventive.

De asemenea, astazi, in acelasi context,  politistii au oferit participantilor la trafic pliante cu recomandari si sfaturi, in mai multe localitati din judet.

 


0 comentarii2716 vizualizări09 octombrie 2017




rss 2.0
rss 2.0