Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Politistii continua efectuarea de controale la agentii economici de pe raza judetului.

Ieri, 02 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au continuat actiunile pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pe raza municipiului Bistrita, respectiv a comunei Sieu-Magherus. Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la 6 agenti economici, ocazie cu care politistii au constatat si aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 21 500 lei, conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, OUG 28/1999 - privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si Legii 8/1996 - privind dreptul de autor si drepturile conexe.

 Totodata a fost confiscat numerar in valoare de 150 lei.

 

Politistii din Rodna au identificat un tanar, banuit de comiterea mai multor furturi.

 La data de 2 noiembrie a.c., in cadrul cercetarilor in 3 dosare penale  privind savarsirea infractiunii de furt calificat, dosare inregistrate initial cu autor necunoscut, politistii Postului de Politie Rodna au identificat un tanar, de 17 ani, din Rodna, banuit de comiterea faptelor de furt.

 La data de 01 noiembrie a.c., politia a fost sesizata prin plangere, cu privire la comiterea a doua fapte de furt, pe raza comunei RodnaAstfel, tanarul este cercetat pentru faptul ca in perioada iunie - octombrie 2017 ar fi sustras o bicicleta din curtea unei locuinte de pe raza comunei Rodna, in valoare de 1000 lei, iar in noaptea de 31 octombrie/01 noiembrie a.c. ar fi sustras din anexa unei locuinte, tot de pe raza comunei Rodna, un utilaj electric in valoare de 4000 lei.

 De asemenea, in urma extinderii cercetarilor, politistii au constatat ca in noaptea de 03/04 iunie a.c., tanarul ar fi sustras un moped de pe raza localitatii Rodna, in valoare de 1200 euro.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat aproape in totalitate.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

  

 .

 

INCEPUT DE DRUM, ALATURI DE POLITISTI, PENTRU PRESCOLARII GRADINITEI "PRICHINDEII" BISTRITA. Educarea  copiilor de la varste fragede pe teme care privesc siguranta acestora reprezinta o preocupare permanenta atat pentru politisti cat si pentru cadrele didactice din invatamantul prescolar bistritean. Cu acest scop, educatoarele Gradinitei " Prichindeii, din localitatea Unirea - Bistrita au cerut sprijinul politistilor pentru ca informatiile transmise celor  mici sa fie certificate, relevante si nu in ultimul rand usor de pus in practica de catre acestia in viata de zi cu zi.

Astfel, a fost initiat proiectul de parteneriat educational  " Stop accidentelor, viata are prioritate!" pentru micii prescolari. Activitatile din proiect se vor derula lunar, pana la jumatatea anului viitor si au drept scop  cunoasterea si respectarea de catre copii a regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive in calitate de participant la traficul rutier - pieton, biciclist sau pasager in autoturism.

Astazi, 03 noiembrie a.c., politistii de prevenire au desfasurat la grupele mijlocii  din gradinita o activitate de recunoastere a principalelor semne de circulatie. Pentru ca activitatea sa fie una eficienta, copii au vizualizat mai multe filmulete educative si au discutat apoi cu agentul de prevenire despre cum sa traverseze  corect sau cum sa se comporte atunci cand sunt pe strada, cum sa aplice cele invatate in situatii concrete. Cei mici au fost recompensati de politisti cu magneti cu semne de circulatie si dulciuri.

 

0 comentarii2856 vizualizări03 noiembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0