Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 19 Noiembrie 2018 - 15920 vizitatori azi
15 permise de conducere retinute de politistii bistriteni.

La nivelul judetului au fost aplicate peste 180 de sanctiuni contraventionale pentru abateri la regimul rutier. Ieri, 8 ianuarie a.c., politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in colaborare cu politistii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava  au actionat pe DN 17, pentru reducerea riscului rutier pe raza ambelor judete.

 Actiunea a vizat prevenirea accidentelor de circulatie si combaterea excesului de viteza pe drumul national 17, care face legatura intre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 180 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 52 000 lei, din care aproximativ 30 pentru viteza.

 Viteza maxima inregistrata la data de 8 ianuarie a.c., pe raza judetului Bistrita-Nasaud a fost de 114 km/h.

 Fata de 15 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea au fost retrase 5 certificate de inmatriculare pentru diverse nereguli.

 

Conduceti prudent si respectati regulile de circulatie!

Va reamintim ca nerespectarea regimului legal de viteza reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere in Romania.

 Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa prin localitati este de 50 km/h, iar pe unele portiuni 70 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent,  intre 1.305 si 2.900 de lei).

Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

 

***


La data de 8 ianuarie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un barbat, de 46 ani, din Nuseni, in timp ce conducea un moped pe directia de deplasare Matei - Corvinesti, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

0 comentarii1183 vizualizări09 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0