Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ACTIUNI PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA CONTRABANDEI.

In perioada 9-11 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni preventive, pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniile traficului si comertului cu tigarete si produse din tutun, precum si producerii si comercializarii alcoolului si bauturilor alcoolice.

 Astfel, cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii au efectuat controale si verificari de specialitate la unitati comerciale de pe raza judetului, in urma carora au fost constatate si aplicate 22 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 75 000 lei, toate prevazute de Legea 12/1990 si a fost confiscat numerar in suma de 108 lei.

 De asemenea, in cadrul actiunii politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata.

 In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca, un barbat, de 33 ani, din judetul Ialomita ar fi pus in circulatie, detinut, folosit si expus spre vanzare parfumuri, pe raza municipiului Bistrita, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni. Produsele poarta reprezentari grafice ce indica marci notorii identice sau similare cu marcile larg cunoscute in Romania si au fost ridicate in vederea confiscarii.

 

.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii pus in aplicare de politistii de la investigatii criminale. La data de 9 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Nasaud, impotriva unui barbat, de 27 ani, din Rodna.

 Acesta a fost condamnat la 1 an si 7 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

Tanar, de 24 ani, banuit de comiterea unei agresiuni fizice, identificat de politisti.

 La data de 9 februarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de lovirea sau alte violente, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un tanar, de 24 ani, din Tiha Birgaului, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca, la data de 19 ianuarie a.c., ar fi agresat fizic o persoana, pe raza localitatii Orheiu Bistritei.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de lovirea sau alte violente.

 

Un tanar aflat sub control judiciar a incalcat obligatiile stabilite de organele judiciare.

 In noaptea de 9/10 februarie a.c., politistii de la ordine publica au oprit pentru control in trafic un tanar, de 23 ani, din Teaca, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul de 23 ani se afla sub control judiciar, incepand cu data de 29 decembrie 2017.

 Astfel, politistii de la supravegheri judiciare au stabilit ca tanarul in cauza a incalcat cu rea credinta masura controlului judiciar, intrucat avea interdictia de a parasi comuna Teaca.

 De asemenea, politistii Biroului Supravegheri Judiciare au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Reghin, in vederea efectuarii demersurilor necesare catre Judecatoria Reghin pentru inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura preventiva a arestului la domiciliu sau arestarii preventive.

 

 

Tanar, de 26 ani, banuit de comiterea mai multor furturi din locuinte, identificat de politistii de la investigatii criminale.

 La aceeasi data, in cadrul cercetarilor efectuate in mai multe dosare de furt, inregistrate cu autor necunoscut, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identifica un tanar, de 26 ani, din Bistrita, banuit de comiterea faptelor.

 Acesta este cercetat pentru faptul ca, in perioada august-decembrie 2017 ar fi comis mai multe furturi din locuinte, cauzand un prejudiciu de aproximativ 29 000 lei.

 Fata de tanarul de 26 ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, care a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

 

Accident rutier produs de un barbat, fara permis de conducere si aflat sub influenta alcoolului.

 La data de 10 februarie a.c., un barbat, de 31 ani, din Prundu Birgaului, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, a efectuat o manevra de depasire neregulamentara, intrand in coliziune cu un autocamion, condus de un barbat, de 29 ani, iar ulterior a fost proiectat intr-un alt autoturism stationat.

 In urma accidentului rutier a rezultat ranirea barbatului de 31 ani.

 Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv in cazul barbatului de 31 ani si negativ in cazul barbatului de 29 ani.

 De asemenea, cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul de 31 ani nu detine permis de conducere.

 A fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

Actiuni pentru combaterea delictelor silvice pe Valea Ilvelor.

 La data de 10 februarie a.c. politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice au actionat pe Valea Ilvelor, actiunea avand scopul de a preveni si a combate delictele silvice.

 Astfel, in urma controalelor efectuate in trafic, politistii au oprit pentru control o autoutilitara, apartinand unei societati comerciale de pe raza localitatii Lunca Ilvei, care transporta cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, in valoare de 1288 lei.

 In urma verificarilor de specialitate efectuate, s-a constatat ca societatea in cauza  a transportat material lemnos in mod repetat in baza aceluiasi aviz de insotire.

 Societatea comerciala a fost sanctionata contraventional conform Legii 171/2010 cu amenda in valoare de 10 000 lei.

 Totodata, cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, respectiv autoutilitara folosita la savarsirea contraventiei au fost confiscate.

 De asemenea, in cadrul aceleiasi actiuni, politistii au depistat in trafic un tanar, de 22 ani, din Lesu, in timp ce transporta cu o autoutilitara, cantitatea de 2 mc de material lemnos, fara documente de provenienta legala, acesta fiind sanctionat contraventional.

 Astfel, cu ocazia verificarilor efectuate, s-a stabilit ca avizul prezentat pentru control de catre tanarul din Lesu, a fost emis in fals de catre un barbat, de 46 ani, avand calitatea de padurar.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de fals intelectual.

 In urma acestei actiuni au fost aplicate 5 contraventii, in valoare totala de 10290 lei, din care 2 conform Legii 171/2010, a fost constatata o infractiune de fals intelectual si au fost confiscate cantitatea de 4,4 mc de material lemnos, in valoare totala de peste 1500 lei, respectiv o autoutilitara folosita la comiterea unei contraventii silvice.

 Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul Serviciului Actiuni Speciale.

 

Trafic rutier in siguranta - prioritatea politistilor bistriteni.

 La data de 9 februarie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 47 ani, din Chintelnic, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 10 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 45 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

De asemenea, in noaptea de 10/11 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 22 ani, din Magura Ilvei, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind sub influenta alcoolului. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, s-a stabilit ca tanarul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 11 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un barbat, de 49 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 NU VA URCATI LA VOLAN DACA ATI CONSUMAT ALCOOL SAU DACA NU DETINETI PERMIS DE CONDUCERE!

 

0 comentarii2730 vizualizări12 februarie 2018




rss 2.0
rss 2.0