Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA SIGURANTEI RUTIERE.

Safe Bus - Sunt preventiv, Aleg siguranta! Centura de siguranta salveaza vieti! Actiuni de constientizare a importantei portului centurii de siguranta, desfasurate de politistii bistriteni, in comun cu politistii clujeni, pe DN17; Actiuni preventive, pe linie rutiera, desfasurate in mai multe localitati si orase, din judetul Bistrita-Nasaud.

Astazi, 25 mai, in ziua destinata sigurantei rutiere din Saptamana Prevenirii Criminalitatii, politistii Compartimentului de Prevenire si Analiza a Criminalitatii, alaturi de cei de la Rutiera au desfasurat actiuni destinate tuturor categoriilor de varsta si participanti la trafic.

Astfel, patru clase de elevi de la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga din Bistrita au pus in practica ceea ce au invatat la clasa, pe parcursul anului scolar, in cadrul proiectului preventiv "Sunt preventiv, aleg siguranta!", derulat in parteneriat cu aceasta scoala.

In cadrul activitatii de astazi, denumita "Safe Bus", elevii au invatat cum sa traverseze corect strada, cum sa urce si sa coboare din autobuz, pentru a nu fi implicati in accidente rutiere. Lectia de prevenire a continuat si in autobuz, politistii de la Rutiera si Prevenire au parcurs un traseu impreuna cu copiii, ocazie cu care le-au explicat elevilor semnele rutiere intalnite pe strada.

Tot astazi, pe DN17, politistii Serviciilor Rutier din Bistrita-Nasaud si Cluj si-au unit fortele pentru constientizarea conducatorilor auto care circula pe DN 17, Bistrita-Cluj. Astfel, toti soferii opriti in trafic care au purtat centura de siguranta au fost recompensati cu cate o inghetata.

In acelasi context, politistii din Rebra au organizat un concurs si i-au invatat pe copii regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte in calitate de biciclisti.

Politistii de la Postul de Politie Budacu de Jos au organizat actiuni pe linie pe rutiera la gradinitele din localitatile Jelna si Budus. Cei mici au fost incantati sa urce si sa se joace de-a politistul, in autospeciala de politie.

Politistii Compartimentului Rutier din Beclean au organizat la scoala Gimnaziala "Grigore Silasi" Beclean un concurs de desene, pe teme rutiere intitulat "Micul Pieton" , la care au participat 10 clase de elevi. Cele mai frumoase desene au fost expuse, iar elevii au fost recompensati cu diplome.

0 comentarii2898 vizualizări26 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0