Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Iunie 2019 - 1282 vizitatori azi
Persoane cercetate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

La data de 7 ianuarie a.c., pe DJ 173 A, prin localitatea Bistrita Birgaului, politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 24 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza, s-a inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La aceeasi data, pe DN 17, in Coldau, politistii rutieri din Beclean au identificat in trafic un barbat, de 39 ani, din Reteag, care conducea un autoturism, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Si in acest caz, politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

          Femeie banuita de comiterea infractiunilor de furt calificat si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, identificata de politisti

 In cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunilor de furt calificat si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, la data de 7 ianuarie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat o femeie, de 36 ani, din Bistrita, banuita de comiterea faptei.

 Femeia este cercetata pentru faptul ca in cursul lunii iulie 2018 ar fi sustras un plic in care se afla un card bancar si codul PIN al acestuia,  dintr-o locuinta de pe raza municipiului Bistrita, iar in perioada iulie - septembrie 2018 ar fi retras in mod repetat diverse sume de bani.

 Prejudiciul cauzat este in valoare de aproximativ 22 000 lei.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si a recuperarii prejudiciului.

 

ATENTIE! Cardul bancar este la fel de valoros ca si contul bancar. Ai grija de el! Politistii va recomanda: 

  • Protejeaza-ti cardul la fel cum iti protejezi si banii
  • Nu nota codul PIN si nici nu-l salva in memoria vreunui dispozitiv
  • Nu transmite codul PIN niciunei persoane
  • Memoreaza numarul de contact de la banca pentru a bloca platile neautorizate
  • Semneaza pe locul prevazut pe reversul cardului
  • Citeste termenii si conditiile de folosire a cardului tau
  • Pastreaza intotdeauna cardul in posesia ta
  • Seteaza limite la efectuarea de cumparaturi si la retragerea de numerar, in concordanta cu nevoile tale

 

Tineri banuiti de comiterea unor furturi, identificati de politisti

 La data de 7 ianuarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal privind savarsirea unui furt calificat, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un tanar, de 23 ani, din Domnesti, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca in perioada 22 - 25 octombrie 2018 ar fi sustras bunuri in valoare de 300 lei, dintr-o cabana situata pe raza comunei Mariselu.

 La aceeasi data, tot in cadrul cercetarilor, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat o alta tanara, de 21 ani, din Pinticu, banuita de comiterea unui furt.

 Tanara este cercetata pentru faptul ca la data de 1 mai 2018 ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuinta lasata neasigurata, de pe raza localitatii Pinticu, cauzand un prejudiciu in valoare de 300 lei.

 In ambele cauze, se efectueaza cercetari in vederea recuperarii prejudiciului si pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

ATENTIE! Politistii bistriteni va recomanda:

In cazul absentelor indelungate de la domiciliu, apelati la o persoana de incredere sa va supravegheze locuinta sau sa actioneze in asa fel incat sa nu se sesizeze lipsa dumneavoastra!

Cand plecati de acasa incercati sa creati aparenta ca se afla cineva in locuinta, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere si stingere automata a luminilor in locuinta sau prin colectarea frecventa a corespondentei de catre un vecin sau o persoana de incredere.

Daca plecati pentru o perioada scurta, puteti aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

Incuiati usile  chiar si atunci cand sunteti la domiciliu sau plecati pentru cateva minute.

Nu depozitati in locuinta sume importante de bani sau obiecte de valoare insemnata.

Atentie la postarile pe retelele de socializare! Mesajele dumneavoastra pot constitui o invitatie pentru raufacatori.

 

Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112!

Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

  

0 comentarii1386 vizualizări08 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0