Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Iunie 2019 - 1134 vizitatori azi
ATENTIE, biciclisti! Este interzis sa circulati atunci cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata sau zapada!

In aceste zile, pe raza localitatii Teaca, a avut loc un accident rutier, in urma caruia, un biciclist a fost ranit. Din verificarile si masuratorile efectuate de politistii Serviciului Rutier la fata locului, a rezultat faptul ca un barbat, de 64 ani, din Teaca, in timp ce circula cu bicicleta, nu s-ar fi asigurat corespunzator la efectuarea virajului la stanga si a fost acrosat de un autoturism care circula in aceeasi directie.

 Autoturismul era condus de un barbat, de 30 ani, din Viisoara, care a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. In cazul biciclistului rezultatul, in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,24 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile continua de catre politistii Serviciul Rutier, in cadrul unui dosar penal, urmand a fi stabilite toate imprejurarile in care s-a produs evenimentul.

 

 

Pentru a nu fi implicati in accidente rutiere, politistii va informeaza si va recomanda sa tineti cont de cateva reguli:

    Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!

    Circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci cand va deplasati in grup, numai in coloana! 

    Nu circulati cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice!

    Atunci cand circulati cu bicicleta, nu va tineti de vehicule aflate in mers!

    Nu transportati pe bicicleta alta persoana!

    Purtati o casca de protectie omologata!

    Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie sa fie echipata corespunzator (dispozitiv de franare eficace, mijloc de avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant de aceeasi culoare);

    Inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asigurati-va temeinic si acordati prioritate de trecere celor in drept!

    La schimbarea directiei de mers, chiar daca aveti prioritate de trecere, asigurati-va ca ceilalti participanti la trafic au inteles intentia dumneavoastra!

    Nu traversati carosabilul cu bicicleta nici macar pe trecerile pentru pietoni!

    Ca sa puteti conduce o bicicleta pe drumurile publice trebuie sa ai varsta minima de 14 ani, sa cunosti regulile de circulatie si sa fii echipat regulamentar;

    In conditii de vizibilitate slaba este obligatoriu sa purtati vesta fluorescent reflectorizanta, iar bicicleta sa fie prevazuta in fata cu lumina alba, iar in spate cu lumina rosie;

 

 

0 comentarii1512 vizualizări09 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0