Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
PREVENIREA VICTIMIZARII PE LINIE RUTIERA.

In vederea prevenirii producerii accidentelor de circulatie, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud face urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

 Asigurati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cat si a celui de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Recomandam folosirea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in conditii de ceata densa;

 Adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);

 Determinati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cupleze centura de siguranta;

 Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

 Pe vreme de ploaie, lapovita sau ninsoare, cand va intalniti cu alte autovehicule, actionati din timp stergatoarele de parbriz. Cateva momente de circulatie fara vizibilitate pot fi fatale!

 In zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur, astfel ca exista posibilitatea ca acestia sa nu se asigure atunci cand traverseaza!

 In conditii de zapada si polei, renuntati pe cat posibil la pedala de frana. Folositi cu precadere frana de motor!

 Atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehicule, avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei;

 

***

    In acelasi timp, pietonilor le recomandam sa evite folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Totodata, pietonii vor trebui sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor, numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.

    Nu traversati drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce v-ati asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!

    Nu va angajati in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii!

0 comentarii2786 vizualizări17 ianuarie 2019




rss 2.0
rss 2.0