Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni ale politistilor, in contextul Rusaliilor.

La data de 14 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale din domeniul comertului si prestarilor de servicii destinate populatiei, cu ocazia sarbatorii Rusaliilor. Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate in zonele si locurile de vanzare alimente sau de alimentatie publica, in special in zonele urbane ale judetului Bistrita-Nasaud.

 Cu aceasta ocazie, au fost verificati 21 de operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 36.500 lei si a fost confiscat numerar in suma de 240 lei.

 De asemenea, in noaptea de 15/16 iunie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au organizat si desfasurat actiuni pentru mentinerea si asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, pe raza de competenta.

 Au fost verificate trei localuri publice, ocazie cu care au fost legitimate mai multe persoane. De asemenea, au fost controlate unitati de cazare si agenti de paza. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1845 lei, 5 dintre acestea conform Legii 61/1991.

 

 

          Barbat disparut, gasit de politisti

 La data de 15 iunie a.c., politistii au fost sesizati prin 112 despre faptul ca un  barbat de 64 de ani, din Fiad a plecat de la domiciliul sau din data de 14 iunie a.c. si nu s-a mai intors.

 Fiind efectuate cautari, barbatul a fost depistat pe raza localitatii Salva, pe un pod,  in apropierea raului Salauta, insa acesta nu a putut oferi detalii despre imprejurarile in care a ajuns acolo.

 In urma verificarilor, politistii au stabilit faptul ca barbatul nu a fost victima vreunei infractiuni in intervalul in care a lipsit.

 

          Infractiuni la regimul armelor si al munitiilor.

 La data de 14 iunie a.c., politistii Biroului Arme expozivi si Substante Periculoase l-au depistat pe un barbat de 75 de ani, din Comlod, care detinea la domiciliu cantitatea de 50 gr de pulbere neagra fara fum si 17 capse care pot fi folosite la fabricarea munitiei.

 De asemenea, politistii au constatat ca acesta nu a depus in termen de 10 zile de la data expirarii permisului de arma, la un armurier autorizat, arma pe care o detinea legal.

 Au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor cantitatea de pulbere mentionata, cele 17 capse, precum si arma detinuta, iar politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 

*foto 1 atasat

 

Oseminte gasite pe raza localitatii Nuseni.

 La data de 17 iunie a.c., un barbat din Nuseni a sesizat faptul ca in curtea locuintei, in urma precipitatiilor,  in seara de 16 iunie a.c., au iesit la suprafata mai multe fragmente osoase.

 La fata locului, politistii si reprezentantii Serviciului de Medicina Legala Bistrita-Nasaud au gasit mai multe fragmente osoase, de origine umana, cu un grad ridicat de degradare. La o prima examinare, s-a stabilit faptul ca fragmentele osoase ar avea o vechimea de 50-60 ani si ar apartine unei persoane cu o varsta de peste 20 de ani.

 Fragmentele de oseminte au fost ridicate si transportate la Serviciul de Medicina Legala pentru examinare, iar politistii continua cercetarile pentru ucidere din culpa.

 

 .

 

SFARSIT DE SAPTAMANA IN SIGURANTA

         In acest sfarsit de saptamana, politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere, in contextul unor manifestari publice.  

 In perioada 14-17 iunie a.c., politistii au organizat si desfasurat actiuni care au vizat cresterea gradului de siguranta in randul cetatenilor, precum si prevenirea accidentelor de circulatie. De asemenea, au actionat in zona desfasurarii mai multor evenimente cultural-artistice, pe raza judetului.

 Astfel, la data de 15 iunie a.c., pe raza localitatii Bichigiu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au actionat pentru ca evenimentul "Tibles Maraton" sa se desfasoare in siguranta. De asemenea, la data de 16 iunie a.c., cu ocazia "Zilelor Comunei Feldru", la care au participat cateva sute de persoane, politistii au luat toate masurile pentru ca participantii sa fie in siguranta. Actiuni similare au fost desfasurate de politisti si in localitatile Reteag, Taure si Zagra.

 La data de 17 iunie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, impreuna cu jandarmi au actionat pentru siguranta celor peste 1200 de persoane care au participat la manifestarile prilejuite de evenimentul "Zilele Comunei Caianu Mic".

 La nivel judetean, ca urmare a actiunilor desfasurate  in acest sfarsit de saptamana, au fost aplicate 436 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor este de 133 180 de lei. Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, au fost retinute 49 de permise de conducere si au fost retrase 8 certificate de inmatriculare.

 De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier, dintre care exemplificam:

 

  • Ø 4 infractiuni la regimul rutier savarsite de aceeasi persoana

 La data de 14 iunie a.c., politistii l-au depistat in trafic pe un barbat de 44 de ani, din Nuseni, in timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal de pe raza localitatii Malin.

 In urma verificarilor in bazele de date s-a stabilit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cu ocazia testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0.95 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, fiind verificate numerele de inmatriculare ale autoturismului, politistii au constatat faptul ca apartin altei masini.

 In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de :conducerea unui vehicul fara permis, conducere sub influenta alcoolului sau altor substante, punerea in circulatie si conducerea unui vehicul neinmatriculat si punerea in circulatie si conducerea unui vehicul cu numar fals de inmatriculare.

 

  • Ø Peste 0,70mg/l alcool pur in aerul expirat

 La data de 17 iunie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 42 ani, din Poienile Zagrei, care conducea un autoturism  pe D.J.172, pe raza localitatii Suplai.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0.70 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

  • Ø Fara permis de conducere

 La data de 17 iunie a.c., un barbat de 29 de ani, din Orheiu Bistritei, care conducea un autoturism pe o strada din Bistrita, a fost oprit pentru control, de catre un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publica.

 Fiind efectuate verificari, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule. S-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 


 

 

0 comentarii2849 vizualizări18 iunie 2019




rss 2.0
rss 2.0