Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 21 Ianuarie 2020 - 9760 vizitatori azi
LA DATORIE, PENTRU SIGURANTA CETATENILOR.

Actiuni pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul comertului cu bunuri cu produse agroalimentare si de origine animala, desfasurate in acest sfarsit de saptamana.

 In perioada 12-14 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul comertului cu bunuri, produse agroalimentare si de origine animala si subsecvent pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor din domeniul evaziunii fiscale si a comertului ilicit cu bunuri si produse.

Astfel, in perioada mentionata, au fost efectuate controale si verificari de specialitate in municipiul Bistrita, dar si pe raza comunelor  Livezile, Lunca Ilvei, Telciu, Rebra si Maieru.

In cadrul actiunilor desfasurate au fost verificate peste 60 de persoane juridice si fizice, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 45 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 121.500 de lei, si a fost confiscat numerar in cuantum de  507,4 lei.

 

          Actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice si a activitatilor ilegale privind comertul cu produse de origine animala.

La data de 13 iulie a.c., in intervalul orar 04.00-10.00, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu personal din cadrul Directiei Sanitar - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice si a activitatilor ilegale privind comertul stradal cu produse de origine animala, pe Valea Bargaului.

 Astfel, au  fost verificate 15 autoturisme, dintre care 6 transporturi de material lemnos, iar cu ocazia celor constatate, politistii au aplicat 10 sanctiuni contraventionale, in valoare de 10.000 lei, dintre care 4 conform OUG 195/2002, 5 la Legea 12/1990 si una conform O.G. 23/2008.

 

          Actiuni pentru siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 In acest sfarsit de saptamana, politistii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier, dar si cei cu atributii pe aceasta linie din cadrul Politiilor Orasenesti si sectiilor arondate au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere si combaterea principalelor cauze generatoare.

 La nivel judetean, ca urmare a actiunilor desfasurate, au fost aplicate 521 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor este de 146.840 de lei. Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, au fost retinute 40 de permise de conducere si au fost retrase 12 certificate de inmatriculare.

 De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier, dintre care exemplificam:

 La data de 12 iulie a.c., politistii din Beclean l-au depistat in trafic pe un barbat in varsta de 60 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului, aflandu-se sub influenta alcoolului. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de  peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat doua mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de politistii din Beclean sub aspectul comiterii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 12 iulie a.c., un tanar de 20 ani, din Rebrisoara, care conducea un autoturism pe raza localitatii, din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba la stanga, a pierdut controlul volanului si a parasit partea carosabila, intrand in coliziune cu gardul, iar apoi zidul unui imobil.

 In urma accidentului nu au fost inregistrate victime, dar in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar numerele de inmatriculare aplicate pe autovehicul figureaza ca apartinand un alt autovehicul, inmatriculat in Bulgaria.

 Rebrisoreanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 12 iulie a.c., politistii l-au depistat pe un barbat de 43 de ani, in timp ce conducea un autoturism, pe raza  localitatii Parva, fara a detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, in urma verificarilor a rezultat faptul ca autovehiculul este radiat din circulatie din anul 2017.

 Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 13 iulie a.c., pe o strada din Bistrita, politistii l-au depistat pe un tanar de 25 de ani, din Livezile, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Belgia, fara a detine permis de conducere.

 In urma verificarilor efectuate in bazele de date, s-a constatat ca autoturismul figureaza ca fiind radiat din circulatie. Cercetarile continua de Biroul Rutier, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat si  conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

****

La data de 14 iulie a.c., politistii din Sangeorz-Bai l-au depistat, in trafic, pe un tanar de 20 de ani, din Lunca Lesului, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproape  0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile continua, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

Autoturismul nu se imprumuta unei persoane care nu detine permis de conducere!

 La data de 14 iulie a.c., un barbat de 34 de ani, din Lechinta i-a incredintat autoturismul, proprietate personala, unui consatean in varsta de 30 de ani. Acesta din urma, conducea autoturismul in cauza, pe DJ 151, prin localitatea Chirales si aflandu-se sub influenta alcoolului, a pierdut controlul directiei de deplasare si a iesit in afara partii carosabile,oprindu-se intr-un sant.

 A fost testat de politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1.35 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost la condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Fiind efectuate verificari, politistii au stabilit faptul ca barbatul de 30 de ani are permisul de conducere anulat.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de  conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea unui vehicul unei persoane care nu poseda permis de conducere.

 

 

 

0 comentarii1456 vizualizări15 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0