Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Ianuarie 2020 - 532 vizitatori azi
POLITISTII DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLITIE BN, IN SPRIJINUL CELOR AFLATI IN SUFERINTA.

Animati de dorinta de a oferi un strop de viata cetatenilor in slujba carora isi desfasoara activitatea zi de zi, nu mai putin de 17 politisti din cadrul Politiei oras Nasaud, respectiv Sectia 6 Politiei Rurala Nasaud s-au prezentat marti, 13 august a.c., la Spitalul orasenesc "George Trifon" din Nasaud, pentru a dona sange, dand astfel curs campaniei initiate de catre Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrita.

Astfel de activitati de donare de sange au fost mereu incurajate si in repetate randuri sprijinite, politistii bistriteni fiind alaturi de semenii lor, aflati in suferinta, constienti fiind de nevoia de sange existenta in fiecare zi in unitatile medicale din Romania.

Salvarea de vieti trebuie sa constituie un deziderat pentru intreaga societate, politistii propunandu-si, astfel, sa contribuie prin propriul exemplu la realizarea acestuia, incurajand cetatenii sa se alature acestei initiative.

 

.

 

Depistat in flagrant in timp ce comercializa parfumuri susceptibile a fi contrafacute

 La data de 12 august a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

In fapt, la aceeasi data, pe raza municipiului Bistrita, un barbat, in varsta de 42 de ani, din judetul Mures, a fost depistat in flagrant, de catre politistii Serviciului pentru Actiuni Speciale, in timp ce comercializa parfumuri catre public, fiind identificate asupra sa mai multe parfumuri susceptibile a fi contrafacute, care purtau semne identice si similare cu marci inregistrate.

In cauza a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii activitatii infractionale a barbatului.

 

Barbat retinut pentru tentativa la infractiunea de omor

 La data de 12 august a.c., la nivelul I.P.J. Bistrita Nasaud a fot sesizata o agresiune fizica, in Bistrita Bargaului, asupra unui tanar, in varsta de 25 de ani, din localitate.

Persoana vatamata a suferit leziuni corporale care i-ar fi putut pune viata in pericol, astfel ca lucrarea penala a fost declinata in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, fiind incidenta comiterea unei tentative la infractiunea de omor.

Astfel, in urma cercetarilor efectuate de politisti din cadrul I.P.J. Bistrita Nasaud, s-a stabilit faptul ca, in seara zilei de 12 august a.c., pe fondul consumului de alcool si a unor neintelegeri mai vechi, un barbat, in varsta de 35 de ani, din Bistrita Bargaului, l-ar fi agresat fizic pe tanarul, de 25 de ani, lovindu-l cu un obiect ascutit, cauzandu-i astfel cel putin o leziune traumatica grava.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus masura retinerii barbatului pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de luare a masurii arestului preventiv.

 

          La volan fara permis de conducere

 La data de 12 august a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat un tanar, in varsta de 23 de ani, din Republica Moldova, in timp ce conducea un autoturism pe DN17, in localitatea Sieu Sfantu, cu o viteza de peste 100 de  km/h, inregistrata de aparatul radar, si avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

***

La data de 13 august a.c., un barbat, de 36 de ani, din Sigmir, a fost depistat de politisti in trafic in timp ce conducea un autoturism pe o strada din municipiul Bistrita, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

          In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

Sanctiuni contraventionale aplicate in domeniul silvic si cherestea confiscata ca urmare a unui control efectuat de politistii bistriteni

 La data de 12 august a.c., in baza informatiilor obtinute, politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au efectuat un control in comuna Maieru, la depozitul unei societati.

Astfel, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice,  fiind confiscati 6,87 m.c. cherestea, in valoare de 4.602 lei.

 

Ordine de protectie provizorii, emise de politisti ca urmare a unor infractiuni de violenta in familie si amenintare

 La data de 12 august a.c., o femeie, de 34 de ani, din Dumbravita, a sesizat Politia cu privire la faptul ca ar fi fost agresata fizic si amenintata cu moartea, de catre sotul ei, in varsta de 35 de ani.

In cauza a fost emis ordin de protectie provizoriu si s-a intocmit dosar penal privind infractiunile de violenta in familie si amenintare.

La aceeasi data,  politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au fost sesizati de catre o femeie,  de 43 de ani, din Cristestii Ciceului, despre faptul ca, in timp ce se afla in locuinta sa ar fi fost agresata fizic atat ea, cat si fiica ei, in varsta de 14 ani, de catre un barbat, de 49 de ani, logodnicul ei, pe fondul unor neintelegeri si a consumului de bauturi alcoolice din partea acestuia.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie, fiind emis ordin de protectie provizoriu.

 

 

 

0 comentarii1491 vizualizări13 august 2019
rss 2.0
rss 2.0