Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 25 Mai 2020 - 890 vizitatori azi
Infractiuni si sanctiuni contraventionale la regimul armelor si al munitiilor.

La data de 24 septembrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, doi barbati, in varsta de 49 de ani, din Rebrisoara, ar fi executat mai multe focuri de arme letale de vanatoare, in plan vertical, in timp ce se aflau intr-o zona situata in extravilanul localitatii Rebrisoara.

     In urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca unul dintre barbati nu este autorizat, de catre organele de politie, sa detina si sa foloseasca arme si munitii, acesta executand focurile de arma cu o arma care i-ar fi fost pusa la dispozitie de catre celalalt rebrisorean.

     Acesta din urma detine un permis de arma, in care este inscrisa arma pe care i-ar fi inmanat-o consateanului sau, precum si o alta arma pe care o avea asupra sa in momentul executarii focurilor de arma. 

     Armele in cauza au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

     Fata de barbatul din Rebrisoara, care nu este autorizat sa detina si sa foloseasca arme si munitii, s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, respectiv uz de arma fara drept.

     Totodata, celalalt barbat a fost sanctionat contraventional, conform art. 129, pct. 3 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.

 

          Barbat din Budacu de Jos cercetat pentru lovire sau alte violente si furt

            La data de 24 septembrie a.c., ca urmare a cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii Postului de Politie Livezile au identificat un barbat, in varsta de 39 de ani, din Budacu de Jos, banuit de comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente si furt.

           In fapt, la data de 28 iunie a.c., un barbat, de 37 de ani, din municipiul Bistrita, dupa ce ar fi transportat doua persoane, cu un taxi, din localitatea Budacu de Jos pana in localitatea Cusma, pe fondul unui conflict spontan ar fi fost agresat fizic de catre unul dintre pasageri, un barbat in varsta de 39 de ani, din Budacu de Jos.

           Profitand de faptul ca bistriteanul a parasit autoturismul, barbatul, de 39 de ani, ar fi sustras portofelul acestuia, in care se aflau mai multe documente personale si 900 de lei.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a starii de fapt.

 

 

           

           Tanar banuit ca ar fi sustras dintr-un imobil mai multe sume de bani, cercetat de politisti

            La data de 24 septembrie a.c., politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, Postul de Politie Matei, au identificat un tanar, de 19 ani, din comuna Matei, banuit de savarsirea infractiunii de furt calificat.

           In perioada 19-21 septembrie a.c., tanarul este banuit ca ar fi patruns, prin efractie, mai exact prin fortarea ferestrei, in locuinta unui tanar, in varsta de 25 de ani, din aceeasi comuna, de unde ar fi sustras 800 de euro si 1300 de lei.

      Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a tanarului banuit de comiterea faptei.

 

            Multumim sotilor Corogea Ioan si Vasilica pentru ca au dat dovada de spirit civic, predand politistilor un portofel pierdut!

 

             La data de 24 septembrie a.c., la sediul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului

s-a prezentat domnul Corogea Ioan, in varsta de 73 de ani, insotit de sotia sa, doamna Vasilica, de 78 de ani, din Prundu Bargaului, care au gasit un portofel, pe o alee din localitate, in interiorul caruia se aflau documente de identitate, carduri si aproximativ 500 de lei.

            Politistii au identificat proprietara portofelului, in persoana unei tinere, in varsta de 19 ani, din Bistrita Bargaului, careia i-au inmanat bunul pierdut, chiar inainte ca aceasta sa fi apucat sa sesizeze acest lucru.

            Tanara a fost vadit emotionata si le-a multumit politistilor pentru surpriza facuta si pentru faptul ca nu va fi nevoita sa-si preschimbe toate actele. De asemenea, a fost extrem de recunoscatoare celor doi soti din Prundu Bargaului, fiind impresionata de faptul ca exista si astfel de cetateni model.

           Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud le adreseaza multumiri sotilor  Corogea Ioan si Vasilica pentru ca au dat dovada de spirit civic si au procedat corect.

 

 

 

 

0 comentarii1967 vizualizări25 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0